ŞANLIURFA VALİLİĞİ NE DEDİ

Şanlıurfa Valiliği: "Dün bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere istinaden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün incelemesiyle ilgili açıklamalar aşağıya çıkarılmıştır."

ŞANLIURFA VALİLİĞİ NE DEDİ
30 Ocak 2013 - 12:18

1- Basında yer alan “14 yaşında gelin oldu” başlıklı habere konu olan Ç.G ve K.G’nin kızı H.G 1999 Kahta doğumlu olup anne ve babası 2010 yılında boşanmış olup ayrı yaşamaktadırlar. Baba Ç.G yaklaşık 3 ay önce kızı H.G’yi akrabası olan ve henüz 15 yaşındaki D.G ile evlendirmiştir.

24.01.2013 tarihinde saat 20.25’te Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği kolluk kuvvetleri tarafından kuruluşumuz olan Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezine getirilen H.G ile yapılan görüşmede 3 ay boyunca evli kaldığını ve bu süre zarfında zorla alıkonulduğunu ifade etmiştir. D.G tarafından baskı altında olduğunu belirtmiş ve bu baskılardan kurtulmak için fırsat bulup kolluk kuvvetlerine sığınmıştır. Babası Ç.G’nin şu anda hapiste olduğunu annesinin bir başka adamla evli olduğunu ifade etmiştir. H.G, Kendisine bakan ve büyütenin babaannesi olduğunu belirtmiş olup babaannesinin yanına gitmek istediğini söylemiştir. H.G’nin yapılan tetkiklere göre herhangi bir kronik rahatsızlığı ve bedensel engeli bulunmamaktadır.

H.G’yi akrabasına zorla veren baba Ç.G şuan hapiste olup D.G de Siverek İlçe Emniyet Merkezince gözaltına alınmıştır. D.G’nin babası da şuan kolluk kuvvetlerince aranmaktadır.

2- Kuruluşumuz Sabancı kız yetiştirme yurdunda bakım ve korunma altında kalmakta olan kızımız Z.G ile ilgili olarak 28.01.2013 tarihinde haber yayınlanmıştır. Bu nedenle Z.G ile ilgili açıklamalar aşağıya çıkarılmıştır.

Z.G, İl Emniyet Müdürlüğünce kendisine babası tarafından şiddet uygulandığı ve babasıyla beraber yaşamak istemediği gerekçesi ile 06.01.2012 tarihinde Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmiştir. Z.G 18.01.2012 tarihinde il müdürlüğü onayıyla kuruluşumuza nakledilmiştir. Nakil sonrası 1. Çocuk mahkemesince 03.02.2012 de Bakım ve Koruma Tedbiri ile koruma tedbiri alınmıştır. Aynı zamanda haberde yer alan “aynı yurttan 4 kişi kaçmıştır” ifadesi asılsız olup kuruluşumuzda Z.G ve Ç.Ç olmak üzere şu an kaçak durumda 2 çocuğumuz bulunmaktadır.

Kızımız eğitime devam ettiği süre boyunca değişik zamanlarda 4 kez kuruluşu izinsiz terk etmiştir. En son 22.01.2013 tarihinde kuruluşu izinsiz terk ederek kaçak duruma düşmüştür. Durum başta 155 olmak üzere kolluk kuvvetlerine bildirilmiş olup gerekli tahkikat devam etmektedir.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3076 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı