Şanlıurfa Milletvekilleri Siverek’te direniş nöbetine katıldı

Şanlıurfa Milletvekilleri Siverek’te direniş nöbetine katıldı

Şanlıurfa Milletvekilleri Siverek’te direniş nöbetine katıldı
26 Temmuz 2016 - 10:23

Ş.urfa Milletvekilleri Siverek’te direniş nöbetine katıldı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki meydan da darbe girişiminin ardından devam eden direniş nöbetinin 11. gecesinde Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı Nihat Çiftçi, Siverek belediye başkanı Resul Yılmaz, ilçe kaymakamı Vural Karagül ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Alanda toplanan kalabalığa kurulan sinevizyon sistemi aracılığı ile geçmiş hükümetler döneminde yaşanan darbe görüntüleri ve çeşitli slaytlar izletilmesinin ardından halka hitap eden Ak Parti Şanlıurfa milletvekili M. Ali Cevheri şöyle dedi. “ Bu şer odakları adeta kanser mikrobu gibi yayılmış, ülkenin tüm kurumlarına yerleşmiş, bu şer odağı her tarafı işgal etmiş, bu kadar kadrolaşmasına rağmen neden bir kalkışmaya girişti bir düşünelim bunu, her tarafta adamların var neden isyan başlatıyorsun, Reisi Cumhurumuz başkomutanımız başta olduğu sürece İslam alemini kelimetullahı susturamayacaklardı, Siyonizm’i iktidar yapamayacaklardı, çünkü şu andaki lider Amerika’ya uşaklık etmiyor, halkına hizmet ediyor, Allah’a hizmet ediyor, buna tahammül edemediler başka ne gerekçe olabilir ki” dedi.

Başkan Çiftçi yaptığı konuşmada şöyle dedi. “ 11 günde Türkiye’yle birlikte Şanlıurfa ve 13 İlçesi ayakta, insanlığın iki türü vardır, biri helal para ile büyür, devletin okulunda büyür ve milletine hizmet eder, mu şekilde yetişen anlayış memleketi bir yere götürme anlayışıdır, diğer bir anlayış yine devletin okullarında eğitim alır, devletim kurumlarına yerleşir, ve bu ülkenin düşmanları ile işbirliği içerisindedir. Hepimiz çalışıp rızkımızın peşine düşeriz, ama beyefendiler bir sistemle bizim kazancımızın yarısını devleti eline geçirdikleri zihniyetle yönetildikleri için oralara götürürler, son on beş yıldır bu zihniyet ortadan kalkmıştır, milletin parası okul, hastane, yol olarak millete hizmet olarak dönmeye başladı.” Dedi.

Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada şöyle dedi. “ Haklı direnişimizin 11. Günündeyiz, ilk geceden beri bizler bu alanlardayız, ileride tarihçilerin çokça üzerinde çalışacağı, altın harflerle yazacağı bu ölümsüz anlara hepimiz şahidiz, Siverek insanı darbenin ne demek olduğunu iyi bilir, 1979- 1980 olaylarını yaşamış kadim bir şehrin evlatlarıyız, darbeyi iliklerimize kadar hissetmiş ve yaşamış bir milletiz, bu neden le bu cuntacıları çok iyi tanıyoruz, sizler liderimizin arkasında olduğunuz sürece bizler de sizin emrinizde olacağız” Dedi. Yapılan konuşmaların ardından alanda toplanan binlerce vatandaşa içecek ve yemek ikramları belediye görevlileri tarafından dağıtıldı. Direniş nöbeti sabah saatlerine kadar devam etti.

Haber Merkezi


Bu haber 3289 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...