ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ ABDULKADİR EMİN ÖNEN'in KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

ABDÜLKADİR EMİN ÖNENŞANLIURFA MİLLETVEKİLİVatan; uğruna şehitlerin kanlarının  aktığı topraktır. Esareti yaşamayanlar milletler hürriyetin tadını pek bilemezler.  
1. Dünya Savaşında galip gelen  devletler tarafından işgal altına alınan  ülkemizin bu cennet köşesi de 15 Eylül 1919’da İngilizler tarafından işgal edilmiş, sonra da  

ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ ABDULKADİR EMİN ÖNEN'in KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI
10 Nisan 2008 - 11:08
Fransızlara bırakılmıştır. Fransızlar her türlü baskı, zulüm ve insanlık dışı uygulamalara yönelmişlerdir. Fransızların bu davranışlarına karşı halkımız köylüsüyle-şehirlisiyle birlik ve beraberlik içinde Fransızlara karşı tek vücut olmuşlardır. Bu birlik ve beraberlik neticesinde 11 Nisan 1920’de Fransızlara son darbe vurulmuş ve kurtuluş gerçekleşmiştir.  
     Hiçbir yerden yardım beklemeksizin kendi imkanları ile onurlu bir kurtuluş mücadelesi sergileyen başta On İkiler olmak üzere Urfa halkının işgalci kuvvet Fransızlara karşın eşsiz direnişin alaya alınması halkımızı rencide etmiştir. Urfa halkı 11 Nisan 1920 tarihinde vatanı, bağımsızlığı ve bayrağı için canlarını seve seve vermiştir. Bu günde aynı durum söz konusu olsa yine bu vatan için canlarını seve seve vermeye hazırlardır.  

    İşte bunun için 11 Nisan tarihi, düşmana hak ettikleri cezanın verildiği tarihtir. 11 Nisan tarihi, inancın  galip geldiği tarihtir.11 Nisan tarihi,  düşman bayrağının yerine ay yıldızlı bayrağımızın dikildiği tarihtir.  

    88 yıl önce haçlı ordularına karşı birlik ve beraberlik içerisinde verdiğimiz bu onurlu direniş  tarihimizde altın harflerle yerini almıştır. O zaman Şanlıurfa halkı, kutsal topraklarını haçlı zihniyetine  hiçbir şekilde teslim etmeyeceğini,  şanlı bayrağımızın bu topraklarda ebediyen dalgalanacağını bütün dünyaya en güzel şekilde ilan etmiştir. 

    Bugün de her türlü düşmana karşı aynı mücadeleyi vermenin gayreti içerisinde olmalıyız. Kuvvetli bir imana, güçlü bir vatan sevgisine ve aynı şekilde birlik ve beraberlik anlayışına sahip olmalıyız. Bunun karşısında hiç kimse duramaz. Vatanın olmadığı yerde devlet de olmaz. Öyleyse bu cennet vatanımızın ve özgürlüğün kıymetini bilelim.  

    Bu vesileyle Şanlıurfa’mızın kurtuluşunun 88.yılını kutluyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 
 
 

                                                                                               Abdulkadir Emin ÖNEN
  Şanlıurfa Milletvekili

Bu haber 2474 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu