ŞANLIURFA-DİYARBAKIR ARASINDA PKK GERGİNLİĞİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFATFF 2'nci Lig 5. Grup takımlarından Şanlıurfa Belediyespor ile Diyarbakır Diskispor arasında oynanan karşılaşmada olaylar çıktı. Şanlıurfa ve Diyarbakırlı taraftarlar

ŞANLIURFA-DİYARBAKIR ARASINDA PKK GERGİNLİĞİ
30 Aralık 2008 - 11:05
arasında çıkan gerginlikte tribünlerden sahaya koltuk ve bozuk para yağdı. Karşılaşmayı 5-3 kaybeden Şanlıurfa Belediyespor taraftarları tribünde Türk bayrağı açıp, 'PKK dışarı' sloganları attı.
11 Nisan Stadı'nda oynanan karşılaşmada, tepkiler 23'ncü dakikada Diyarbakır Diskispor'un Yertek'in golüyle 1-0 öne geçmesiyle başladı. Kendi sahasında komşu kent olan Diyarbakır önünde mağlup duruma düşmelerine sinirlenen taraftarlar, hakem ve rakip takıma yönelik olumsuz tezahüratlarda bulunup, saha içerisine çakmak, pet şişe, bozuk para atmaya başladı. Diyarbakırlı taraftarların gol sevincine de tepki gösteren Şanlıurfa Belediyespor taraftarları Türk bayrağı açıp, 'PKK dışarı', 'Terörist istemiyoruz' diye slogan atmaya başladı. Yaşanan gerginlik üzerine çok sayıda çevik kuvvet polisleri iki takım taraftarlarının bulunduğu tribünlerin etrafında önlem aldı. İlk yarının tamamlanmasının ardından ikinci yarı için Diyarbakırlı oyuncular soyunma odasından çıkarken Şanlıurfalı taraftarlar 'Yuh' çekip futbolcuları protesto etti. Şanlıurfalı taraftarların bu davranışı üzerine Diyarbakırlı taraftarlar, zafer işareti yaparak takımları lehine tezahüratta bulundu. İki takım taraftarı arasında yeniden başlayan ve birbirlerine koltuk, çakmak, bozuk para ve taş atmaya kadar varan gerginlik, polisin olay çıkaran bazı taraftarları gözaltına alarak stad dışına çıkarmasıyla son buldu. Zorlu mücadele konuk Diyarbakır Diskispor'un 5-3'lük galibiyeti ile sona erdi. Polisler, daha sonra stad ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak, karşılaşma sonunda yeni bir olay yaşanmasını engelledi.



Bu haber 2893 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı