Şanlıurfa Belediyesinde FETÖ operasyonu

- 15 Temmuz’da yapılan ABD destekli darbe girişiminden sonra başlatılan operasyon kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde görev yapan 9 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Şanlıurfa Belediyesinde FETÖ operasyonu
05 Ağustos 2016 - 12:47

15 Temmuz’daki FETÖ/PDY’nin ABD destekli darbe girişimi sonrasında yürütülen operasyon kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde görev yapan 9 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Yapılan inceleme sonucu 1 daire başkanı, 4 şube müdürü, 4 memur ve işçi olmak üzere toplam 9 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Belediye Şeref Salonunda basın mensuplarına açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediye bünyesinde oluşturulan komisyonun yaptığı inceleme sonucu 9 kişinin açığa alındığını söyledi.

Çitfçi, “Tahkikatı incelemek üzere uzmanlardan bir komisyon oluşturduk ve komisyon çalışmalarına başladı. Bu kapsamda komisyonun belediye başkanına sunmuş olduğu rapor, dün itibariyle sonuçlandı. Diğer raporlar da devam edecektir. Tatbikat bitmiş değildir. Vicdanen tamamıyla hukukun uygulandığı bir uygulama yürütüyoruz. Devletin karşısında yanlış işler içinde olan, ihanet içinde olan yapıları, neye mal olursa olsun anında gerekli olan işlemleri yapacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.

Tatbikatın devam edeceğini söyleyen Çiftçi, “Kurumumuzda 9 kişi uzaklaştırıldı. Bunların 3 tanesinin görevine son verildi. Diğer 6 kişi de görevden uzaklaştırıldı. Bir daire başkanı, 4 şube müdürü, diğerleri ise işçi ve memur olmak üzere 9 kişi işleme tabi tutuldu. Tahkikatımız devam ediyor.”

(Ramazan Casuk-İLKHA)


Bu haber 3219 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...