ŞANLIURFA 2. ŞEHİT ER YÜKSEL İÇİN AĞLIYOR

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAElazığ'ın Karakoçan İlçesi’nde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 21 yaşındaki Jandarma Er Ali Yüksel’in şehit olması Şanlıurfa’ya bağlı

ŞANLIURFA 2. ŞEHİT ER YÜKSEL İÇİN AĞLIYOR
09 Eylül 2008 - 10:38
Vergili Köyü’ndeki baba ocağına ateş gibi düştü. Ali Yüksel'in şehit olduğu haberinin ardından ailedeki kadınlar göğüslerini yukruklayıp saçlarını tutam tutam yolarak Arapça ağıt yaktı.

Oğullarının şehit düştüğünü İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli Yarbay Metin Şimşek'ten öğrenen Yüksel Ailesi'nin evinde büyük acı yaşandı. Manisa’da acemi birliğini tamamladıktan sonra usta birliğine teslim olmak için 53 yaşındaki baba Hüseyin Yüksel’le birlikte Elazığ’daki birliğine 1,5 ay önce teslim olan Ali Yüksel'in dün ailesini telefonla arayarak operasyon için dağa çıkacağını söylediği öğrenildi.
Askere gitmeden önce İstanbul’da tekstil işinde kardeşinin yanında çalıştığını söyleyen 30 yaşındaki ağabey Faruk Yüksel, “Kardeşim ile en son dün telefonla konuştuk. Bana operasyon için dağa çıkacağım. Herkes hakkını helal etsin demişti. Bu konuşmasından sonra bir daha ondan haber alamadık. Bu akşam saatlerinde şehit olduğu haberini komutanlarından aldık. Vatan sağolsun” diye konuştu.
Şanlıurfa’ya 35 kilometre uzaklıktaki Vergili Köyü’nde çiftçilikle geçimlerini sağlayan 7 çocuklu Hüseyin ve Fatma Yüksel çiftinin ortanca çocukları Ali Yüksel’in özellikle kadın yakınları sinir krizi geçirip göğüslerini yumruklayarak tutam tutam saçlarını yolmaları dikkat çekti. Türk Bayrağı asılıp Arapça ağıtların yükseldiği şehit evi, taziyeye gelen yakınlarıyla dolup taştı.
Acı haberi için köye getirilen sağlık ekipleri, sinir krizi geçirip bayılan yakınlarına müdahalede bulundu.



Bu haber 2469 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü