SANDIK BAŞINDA CİNAYET

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'da, köy muhtarlığına aday iki grup arasında çıkan taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada muhtar adayı 39 yaşındaki Müslüm Babacan

SANDIK BAŞINDA CİNAYET
29 Mart 2009 - 20:47
öldürülürken, 12 kişi de yaralandı.

Merkeze bağlı Bezirci Köyü'nde sabah saatlerinde mevcut köy muhtarı Ali Çetindağ ile muhtar adayı Müslüm Babacan taraftarları köy okulunda karşılaştı. Muhtar adaylarının okul bahçesinde başlattıkları sözlü tartışma yakınlarının da katılımıyla kısa sürede kavgaya dönüştü. Bir anda taş ve sopalarla saldıran iki grup üyeleri daha sonra üzerlerinde bulunan tabanca ve tüfeklerle birbirlerine rasgele ateş etmeye başladı. Köyün savaş alanına döndüğü kavga, ihbar üzerine olay yerine gelen jandarmaların müdahalesi ile sona ererken, yaralananlar ise otomobiller ile Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere götürüldü.

Kavgada, muhtar adayları Ali Çetindağ ve Müslüm Babacan'ın yanı sıra, 75 yaşındaki Mehmet, 40 yaşındaki Mehmet Nur, 37 yaşındaki Reşit, 58 yaşındaki Nasih ve 33 yaşındaki Bakır Babacan ile Müslüm Çetindağ ile ismi öğrenilemeyen 5 kişi daha yaralandı. Yaralılardan muhtar adayı Müslüm Babacan, Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Babacan'ın yakınları ölüm haberiyle yıkıldı. Acil servis önünde Kürtçe ağıtlar yakıp, sinir krizi geçiren kalabalıkta bazı kadınlar baygınlık geçirdi. Bayılanlara acil serviste müdahale edilirken, bu sırada acil servis önünde ölüm haberiyle birlikte zaman zaman Babacan ailesi fertleri arasında da gerginlik yaşandı.

Cinayetle sonuçlanan seçim kavgasının ardından yeni bir olay yaşanmaması için jandarma köyde, polisler ise Şanlıurfa'daki hastanelerde geniş güvenlik önlemi aldı.

Yaklaşık 15 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu haber 2124 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş SSK Caddesi'nde Halkla Buluştu
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş SSK Caddesi’nde Halkla...