ŞAİBELİ SYDV ALIMI HABERİMİZ VİCDAN SAHİPLERİNİ HAREKETE GEÇİRMEDİ

Deniz UğurluSiverek Sosyal Yardımlaşma Vakfına alınan şaibeli personel alımı haberimiz,  vicdan sahiplerini! harekete geçirmedi. Biz buradan vicdan sahiplerine sesleniyoruz, “Mağdurların Beddualarından Korkun”

ŞAİBELİ SYDV ALIMI HABERİMİZ VİCDAN SAHİPLERİNİ HAREKETE GEÇİRMEDİ
31 Mayıs 2012 - 12:57
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına şaibeli olarak yapılan 12 kişilik personel alımı haberimiz yayınlanmasının ardından gerek bizim oylarımızla seçilen Milletvekillerimiz gerekse de Kaymakamlık konu ile ilgili açıklama yapma ihtiyacı hissetmemiştir. Kendisiyle görüşmek istediğimiz Siverek Ak Parti İlçe Teşkilatı ise konu ile ilgili açıklama yapmaktan çekinmiştir. Türkiye’nin birçok yerinde benzer hata ve sorunlardan dolayı alımlar iptal edilirken neden Siverek’teki alımlar iptal edilmemiştir. Bu konu hakkında gerekli açıklamalar neden kamuoyu ile paylaşılmamıştır.
CEVAP BEKLEDİĞİMİZ SORULAR

- Sosyol İnceleme Görevlisi ve Böro Memurluğu için 36 kişi mülakata katılması gerekirken sadece 13 kişi mülakata çağrılmıştır. Mülakata az sayıda aday katıldığından dolayı birçok yerde mülakatlar iptal edilmişken neden burada alımlar iptal edilmemiştir.
- Mülakat listesinde ismi olmayan bir adayı işe aldığınız doğru mu ?

- Sosyol İnceleme Görevlisi ve Böro Memurluğu için Vedat Dağ, Musa Kemal Uyan, Haşim Duşak, Halil Türker isimli adaylar her iki sınav için aynı gün ve aynı saatte sınava çağrılmıştır. Bir kişi her iki bölüm için başarılı sayılamayacağına göre neden her iki başvuruda da isimleri yazılarak 4 kişinin hakkı yenilmiştir.
- Bir çok yerde SYDV personel alımı için Sosyoloji ve İİBF mezunlarına öncelik verilirken neden 2011 sınavında yüksek puan alan Eğitim ve Fen Edebiyat Mezunlarına öncelik verilmiştir. Mülakata çağrılan adaylar arasında 1 tane İİBF mezunu yoktur. SYDV’ye yerleşen adayların puanları 86 ile 89 arasında değişmektedir. Yüksek puan ile yerleşen adaylar önümüzdeki alımlarda öğretmen olarak atanacak ve SYDV’deki görevlerinden istifa edeceklerdir.
- SYDV alımlarında, A Grubu Kadrolar ve Eğitim Mezunları için kullanılan 2011 puanları neden kullanılmıştır. İİBF mezunlarının % 90’ı 2011 KPSS sınavına girmemiştir; sebebi ise ÖSYM’nin işçi ve memur alımları için sadece çift yıllarda yapılan KPSS sınavlarını dikkate almasıdır.(örn: 2008-2010-2012)
- SYDV alımlarında sınırsız başvuru hakkı olduğundan, yüksek puanlı bazı uyanıklar Türkiye’deki yüzlerce alıma başvurmuş, mülakatı kazanmalarına rağmen mülakata katılmamışlardır. Hâlbuki internet üzerinden yapılan başvurunun ardından istenen belgeler bizzat elden SYDV’ ye teslim edilmesi şartı koşarak bu sorunu çözülebilir mağduriyetlerin önüne geçilebilirdi.
BEKLENTİMİZ

Yukarıda sayılan sebeplerden dolayı yapılan başvurulan iptal edilmesini ve alımların Haziran ayı içerisinde yapılacak yeni düzenlemenin ardından yeniden yapılmasını istiyoruz. Bu yapılmadığı takdirde Türkiye genelinde 60 puan aldığı halde mülakata çağrılan adayların olduğunu size hatırlatarak mağdurların beddualarından korkulması gerektiğini hatırlatıyoruz…

SİVEREK SYDV MAĞDURLARI

TÜRKİYE GENELİNDE BAZI SYDV MÜLAKATLARININ İPTAL EDİLMESİ İLE İLGİLİ DUYURULAR

DÜZCE VALİLİĞİ
DÜZCE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BELİRSİZ SÜRELİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI İPTALİ
Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün 16.02.2012 tarih ve 2012/12 sayılı Genelgesi ile yürürlüğe konulan “SYD Vakıfları Personelinin Norm Kadro Standartları, İş Tanımları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına İlişkin Esaslar” ve 4857 sayılı İş Yasası uyarınca, 04.05.2012 tarihinde alımları için duyuru yapılmış bulunulan 2 (iki) Büro Görevlisi ve 3 (üç) Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi unvanlı Belirsiz Süreli Personelin alımları, Vakıf Mütevelli Heyetinin 22.05.2012 tarih 2012/31 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.
İlan olunur. 22.05.2012
KAYSERİ TOMARZA KAYMAKAMLIĞI
Tomarza SYDV Personel Alım İlanı İptal Edilmiştir
Tomarza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın 02.05.2012-18.05.2012 tarihleri arasında 2 Adet sosyal yardım ve inceleme görevlisi ,1 adet yardımcı hizmet personeli alım ilanı iptal edilmiştir.
Vakfımıza, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün 03.04.2012 tarih ve 2012/12 sayılı genelgesine istinaden 2 adet Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi ile 1 adet Yardımcı Hizmet Görevlisi alımı için ilana çıkılmıştır ancak Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün 18.05.2012 tarihli duyurusuna istinaden online başvuru sisteminde adayların sınırsız başvuru hakkının olması ve başvuruda bulunan adayların çok sayıda vakfa başvuru yapması aynı anda çok sayıda vakfa mülakata çağrılması olasılığı düşünülerek ve vakıflarca tespit edilen özel şartların sistem üzerinden kontrol edilememesi nedeniyle sağlıklı bir mülakat ve personel seçimi yapılamayacağından personel alımında tıkanma yaşandığından ötürü çıkılan personel alım ilanı iptal edilmiştir.
Online başvuru sistemindeki aksaklıklar giderildikten sonra ileriki bir tarihte tekrar ilana çıkılacaktır.

VAN MURADİYE
Muradiye SYD Vakfı Personel Alımı Mülakat İptal İlanı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kurulunun 25.04.2012 tarih ve 2012/14 sayılı kararı ile Türkiye geneli personel alımlarının 1 Haziran 2012 tarihine kadar tamamlattırılması talimatı verilmişti. Ancak 18.05.2012' de yayınlanan yeni bir duyuru ile kişilerin sınırsız başvurularının olması ve vakıflarca tespit edilen özel şartların sistem üzerinden kontrol edilememesi nedeni ile; Vakfımıza yapılan mülakat başvurularının Vakfımızın personel ihtiyacına uygun olmadığından ve kimsenin hak kaybına uğramaması amacıyla mülakatın iptal edilmesine karar verilmiştir. Sistemin yenilenmesinden sonra personel alımı için yeniden ilana çıkılacaktır.
İLAN OLUNUR

YOZGAT SARAYKENT
SARAYKENT KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İPTAL EDİLMİŞTİR
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulu'nun 16.02.2012 tarih ve 2012/1 nolu kararı ile SYD Vakıfları Personelinin Norm Kadro Standartları, İş Tanımları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına İlişkin Esaslar belirlenmiştir. Bu esasların uygulanmasına ilişkin 03.04.2012 tarih ve 2012/12 sayılı ve 25.04.2012 tarih ve 2012/14 sayılı iki Genelgesi ile altıdan az personel alacak Vakıflarımızın personel alımlarını 1 Haziran 2012'ye kadar tamamlanması talimatı verilmiştir.
Ancak online başvuru sürecinde;
-Kişilerin sınırsız başvuru hakkının olması ve
-Vakıfımızca tespit edilen özel şartların sistem üzerinden kontrol edilmemesi nedeniyle personel alım işlemlerinde tıkanma meydana gelmiştir.
Bahsi geçen sorunların aşılması için Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün 18.05.2012 tarihli duyurusu ve Saraykent Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız Mütevelli heyetinin 18.05.2012 tarih ve 2012/15 sayılı kararı ile Vakfımız Personel alım ilanı iptal edilmiştir. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Fon Kurulu tarafından yapılacak yeni düzenlemeye göre Vakfımızca Personel alım ilanı yeniden yapılacaktır.

YOZGAT VALİLİĞİ
YOZGAT İLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce 18.05.2012 tarihli yapılan açıklamada; Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına personel alımında yeni düzenlemeler yapılacağı duyurulduğundan Yozgat Valiliğince Sosyal Yardımlaşma Vakfı Personel Alım İlanı ve İşlemleri İPTAL EDİLMİŞTİR.
İlgililere duyurulur.

IĞDIR ARALIK
Personel alım ilanlarının Genel Müdürlüğümüzün web sayfasından yayınlanan ve başvuruların online olarak alındığı “SYDV Personel Alım ilanları” bölümünden yapılan başvuruların vakfımızın belirttiği niteliklere uygun olmadığı görüşmüştür. Buna istinaden ÖSYM tarafından yapılan geçerli kamu personeli seçme sınavında KPSSP3 puan türünden en az 60 puan şartı getirilmiş olup, Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlileri için mülakata çağrılan adayların ilanda belirtilen sosyoloji, psikoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık ve sosyal hizmetler bölümünden mezun olmak şartları belirtildiği halde diğer lisans mezunlarının da başvuruda bulunduğu, Genel Müdürlüğümüzce tercih sıralamalarında Vakfımızın belirttiği şartlara uygun olmayan adaylar mülakata çağrıldığı, aynı şekilde Yardımcı Hizmetli Görevlisi için en az Lise ve üstü mezunu, B ehliyet Sahibi olmak OSYM tarafından yapılan KPSS herhangi bir puan türünden En Az 60 Puan aşmış olmak Vakfımız Mütevelli heyeti tarafından özel şart olarak konulduğu halde en yüksek puan alan 3 kişiyi mülakata çağrılması gerekirken bütün başvuruları mülakata çağrıldığı görülmüştür. Belirtilen karmaşıklığın Genel Müdürlüğümüz Personel Alım Başvuru Sisteminde Şartlarımıza uygun olarak düzenleninceye kadar Mülakat Sınavı Komisyon tarafından durdurulmuştur.

MERSİN GÜLNAR KAYMAKAMLIĞI
Personel Alım İlanının İptali
MERSİN İLİ GÜLNAR İLÇESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFIMIZIN 09.05.2012 - 18.05.2012 TARİHLERİNDE İLANI YAPILAN YARDIMCI HİZMET GÖREVLİSİ ALIMI İPTAL EDİLMİŞTİR.
İLAN OLUNUR

DENİZLİ BEKİLLİ KAYMAKAMLIĞI
DENİZLİ İLİ BEKİLLİ SYDV BAŞKANLIĞINDAN PERSONEL ALIMINA AİT DUYURU
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün 03.04.2012 tarihli ve 1223 sayılı yazısı ile yürürlüğe konulan Vakıflarda çalışacak personelin niteliklerini belirleyen "Norm Kadro Standartları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına İlişkin Esaslar" ve 4857 sayılı İş Yasası uyarınca Bekilli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına KPSS sınavına giren ve geçerli döneme ait KPSSP3 puan türünde 60 puan ve daha yukarı puan alanlar arasından mülakat ile belirsiz süreli 1 Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi ve 1 Büro Görevlisi alımı için ilana çıkılmasına karar verilmiştir
Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün 18.05.2012 tarihli yazılarına istinaden Vakfımızca tespit edilen özel şartların Sistem üzerinden Kontrol edilememesi nedeni ile,1 Haziran 2012 tarihinden sonra sistemde yenileme ve iyileştirme yapılacağından personel alımının iptal edilmesine karar verilmiştir.
Bu nedenle 22/05/2012 tarihinde saat 14:30 ‘da Vakfımız tarafından Yapılacak olan Mülakat sınavı iptal edilmiştir.İlanen duyurulur. 18.05.2012

DENİZLİ ÇAL KAYMAKAMLIĞI
ÇAL KAYMAKAMLIĞI SYDV BAŞKANLIĞINDAN PERSONEL ALIMINA AİT DUYURU
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün 03.04.2012 tarihli ve 1223 sayılı yazısı ile yürürlüğe konulan Vakıflarda çalışacak personelin niteliklerini belirleyen "Norm Kadro Standartları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına İlişkin Esaslar" ve 4857 sayılı İş Yasası uyarınca Çal Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına KPSS sınavına giren ve geçerli döneme ait KPSSP3 puan türünde 60 puan ve daha yukarı puan alanlar arasından mülakat ile belirsiz süreli 1 Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi alımı için ilana çıkılmasına karar verilmiştir
Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün 18.05.2012 tarihli yazılarına istinaden Vakfımızca tespit edilen özel şartların Sistem üzerinden Kontrol edilememesi nedeni ile 1 Haziran 2012 tarihinden sonra sistemde yenileme ve iyileştirme yapılacağından personel alımının iptal edilmesine karar verilmiştir.
Bu nedenle 21/05/2012 Pazartesi günü saat 14:30 ‘da Vakfımız tarafından Yapılacak olan Mülakat sınavı iptal edilmiştir. İlanen duyurulur.
www.siverekgenclik.com

Bu haber 3937 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu