SAĞLIK-SEN ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ PROTESTO ETTİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Sağlık-Sen çalışanları Siverek Devlet Hastanesi'ndeki ısınma sisteminin çalışmadığı gerekçesiyle basın açıklaması düzenledi.

SAĞLIK-SEN ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ PROTESTO ETTİ
12 Aralık 2013 - 15:00



Siverek Devlet hastanesi bahçesinde Sağlık-Sen çalışanları basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Sağlık-Sen adına Sefer Şenateş yaptı.

Şenateş, şu ifadeleri kullandı:

"Kış aylarının soğuk ve çetin gösterdiği bu günlerde artan soğuklardan dolayı ilçe merkezinde ve köylerde ısınma ihtiyacının artığı durumlarda ilçemizin sıcaklıkların eksi 10 derecelere düştüğü şu günlerde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından Siverek'te ve köylerde özellikle 200 yataklı ilçe hastanemizin bulunduğu bölgede elektrik kesintileri sıklaşmış olup, bu kesintiler kış günlerinin içinde bulunduğu şu günlerde hastanemize şifa niyetine gelen hastalarımıza ve hizmet uğruna kar kış demeden görevi başında olan sağlık çalışanlarına büyük bir eziyet yaşatmaktadır.

Sağlık-Sen ilçe yönetimi olarak, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş kurumuna buradan hastalarımız ve çalışanlarımız adına seslenmek istiyoruz. Bu elektrik kesintilerinin nedenlerinin bulunarak arızaların giderilmesini bir an önce son bulmasını istiyoruz.

Elektrik kesintisi gündelik hayatı felç etme noktasına getirmekle kalmıyor, 200 yataklı ilçe hastanemizde tıbbı cihazlara ciddi zararlar vermektedir. Bozulan tıbbi cihazların özellikle bu nedenlere bağlı olduğunu ilgili bilirkişiler belirtmektedirler. Elektrik kesintileri nedeniyle uğradığımız maddi zarar astronomik boyutlardadır.

Yaşanan elektrik kesintileri yüzünden ise hastanemizin ısınma sisteminin devrede olması gerekirken, elektrik kesintileri yüzünden mevcut 3 adet kalorifer brollülerinden 2 tanesi devre dışı kalmıştır. Hastanemizde bulunan 3 adet jeneratörden 1 tanesi zarar görerek devre dışı kalmıştır. Bunlarla birlikte birçok tıbbı cihazımız zarar görüp tamir için ciddi ücretler ödenmektedir.

Sağlık-Sen yönetimi olarak bu sıkıntının kısa zamanda çözülmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Yönetim olarak bu problemlerin takipçisi olacağımızı, bundan sonra sebebiyet verecekleri maddi zararları not edip listeleyeceğimizi ve adli yargı mercileri önünde tazminat ve yasal eylem hakkımızı kullanarak, hastalarımızın ve çalışanlarımızın hakkını arayacağımızı değerli kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.


Bu haber 2559 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor