SAĞLIK EMEKÇİLERİ SENDİKASI(SES) SİVEREK TEMSİLCİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesi Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) Üyeleri bir hastanın doktora hakaret etmesi gerekçesiyle şube binasında

SAĞLIK EMEKÇİLERİ SENDİKASI(SES) SİVEREK TEMSİLCİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI
30 Aralık 2011 - 19:47
basın açıklaması düzenlediler.

Sendika adına basın açıklaması yapan Dilek Çoğalan Onbayram yaptığı açıklamada "Bulaşıcı bir hastalık gibi toplumumuzda yayılan içimize işleyen en önemli eserimiz gibi duran şiddet bazılarımız için var olma nedeni veya saygınlık ifadesi haline gelmiş bulunmaktadır. 28.12.2011 günü sabah saatlerinde 7 No’lu Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr.Berfu Çerçi Öngün isimli aile hekimi görevini sürdürdüğü esnada bir hastanın polikliniğe girip ilaç yazdırmak istediğini, bunun üzerine doktorun hastaya kendi bölgesinde kayıtlı olmadığını ama yinede ilacını yazabileceğini söylemesine rağmen hastanın ısrarla ben bu bölgede oturuyorum diyerek doktora 'sen benim kim olduğumu biliyor musun' diyerek ardından hakaret edip sözlü şiddet uygulamıştır. Hasta bununla yetinmeyip Aile Sağlık Merkezindeki diğer personele de hakaret ederek sözlü şiddete devam etmiştir.

Bizler şiddetin toplumsal sorunlarda olduğu gibi sağlık sorunlarının çözümünde de yerinin olmadığını düşünüyor ve buna karşı çıkıyoruz. Bizler biliyoruz ki asıl sorumlu olanın bireysel davranışları sergileyenler değil buna göz yuman, insani ve vicdani bilinç yaratma hedefi gütmeyen yönetenlerdir. Bu ülkeyi yönetenleri duyarlılığa davet ediyoruz. Şiddet kültürü toplumsaldır ve sistemin algısı ve yaklaşımından dolayı yaşam bulur. Yönetenleri biran önce barışın dostluğun hoş görünün kardeşlik kültürünün karşılıklı güvenin ve birbirinin haklarına saygının egemen olduğu bir ülke yaratmak için sorumluluklarımızı yerine getirmeye davet ediyoruz’’  denildi.

Basın açıklamasının ardından üyeler sesiz bir şekilde  dağıldılar.





                                         

Bu haber 1839 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı