ROBOSKİ’Yİ UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN

Özgür-Der Siverek Temsilciliği düzenlemiş olduğu kitlesel basın açıklamasıyla Roboski Katliamının üzerinin kapatılmasını kınayarak 3. yılına giren Suriye direnişini desteklediğini açıkladı.

ROBOSKİ’Yİ UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN
16 Mart 2013 - 11:30






ŞANLIURFA- Özgür-Der Siverek Temsilciliği ilçenin Kanlıuyu Meydanı’nda saat 13.00’te düzenlemiş olduğu kitlesel basın açıklamasıyla, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından yayınlanan rapor ile üzeri kapatılmak istenen Roboski (Uludere) katlimını kınayarak, 3. yılına giren Suriye direnişi ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Roboski (Uludere) Katliamı ile ilgili basın açıklamasını okuyan Murat Başaran, Maide süresinde geçen “Ey İman Edenler ! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan ve adalet ile şahitlik eden kimseler olun” ayeti gereği burada toplandıklarını belirterek, “Bilindiği gibi 28 Aralık 2011 gecesi Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü’nde sabah saatlerinde, askerlerin gözleri önünde, Irak’a sınır ticareti için giden ve gece köylerine dönmekte olan çoğu çocuk, köylülerin üzerine TSK’ya ait F 16 savaş uçakları ile bomba yağdırılmış ve 34 masum insan hayatını kaybetmiştir.

Katliamın hemen ardından AK Parti hükümeti, TSK ve işbrlikçi medyanın 3 maymunu oynayarak vahşetinin üzerini örtmeye çalıştığını belirten Başaran, “Tamamen emir komuta zinciri içerisinde ve bilinçlice gerçekleştirilen bu katliam, istenirse 24 saat içerisinde aydınlatılabilecekken, AK Parti hükümeti üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyip, katliamı yapanları aklamaya yönelik tavır sergilemiştir”

Hükümete, aradan 15 ay geçti olayı aydınlatmak için ne yaptınız ? Suçlu kim ? Emri kim verdi ? Siz masumsanız suçlu kim ? Roboski aydınlanmadan Kürt meselesini çözeceğinize inanıyor musunuz ? sorunlarının yönetildiği açıklama sonunda, olayın bir an önce aydınlatılarak suçluların cezalandırılması gerektiği vurgulandı.

Suriye direnişi hakkındaki basın açıklamasını da Ramazan Yeşildağ okudu. Okunan basın açıklamasında 15 Mart 2011 tarihinde Dera kentinde duvara yazı yazan çocukların Suriye rejimi tarafından göz altına alınmasıyla başlayan direnişin 3. yılına girdiği hatırlatıldı.

Baas diktatörlüğü’nün Suriye’de özgürlük ve adalet talebi ile ayağı kalkan halka karşı tam 2 yıldır acımasız bir soykırıma giriştiği belirtilen açıklamada, “ Rejim tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonunda 10 binden fazlası çocuk ve kadın olmak üzere 71 bin 841 Suriyeli kardeşimiz şehit edilmiştir” denildi.

Tunus’tan başlayarak Mısır’a , Libya’ya, Bahreyn’e, Yemen’e ve tüm ortadoğu’ya yayılan intifadadan gurur duyduklarını belirten Yeşildağ, “ Baskıcı ve zalim iktidarların zulümlerine karşı tüm ümmeti ve insanlığı duyarlılığa davet ediyoruz” denildi.


www.siverekgenclik.com





Siverek'te Roboski Raporu Protesto Edildi ile siverekgenclik


Bu haber 3142 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...