RAMAZANIN 10. GÜNÜNÜ GERİDE BIRAKTIK

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Ramazan ayının tarif edilemez manevi atmosferi devam ediyor. Ramazan ayının üçte biri geride kaldı.

RAMAZANIN 10. GÜNÜNÜ GERİDE BIRAKTIK
30 Temmuz 2012 - 07:48

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklara rağmen Siverekliler büyük bir heyecanla üzerlerine farz olan Ramazan oruçlarını tutmaya devam ederken sünnet olan teravih namazlarında ise camiler dolup taşıyor. Ramazanın 10. gününü geride bıraktıklarını söyleyen Siverekli esnaflardan Mühittin Bakan, “ Ramazan’ın ilk 10 günü çok güzel geçti. Ramazan ayı gerçekten Allah’u Teala tarafından kullarına verilmiş bir fırsat ayı,  Müslümanlar imanlarına göre bu mübarek aydan nasipleniyorlar. Rabbimiz Ramazan’ın son 20 gününü de dolu dolu yaşamayı bizlere nasip etsin.


Siverek’te geçmiş yıllarda Ramazan ayının amacından saptırıldığını, ibadet ve itaat ayı olan Ramazan ayında tombala çekilişi adı altında insanların kumar bataklığına sürüklendiğine dikkat çeken inşaat ustası Yusuf Çakar, “Allah’a şükür Siverek’te İslami cemaatlerin çalışması neticesinde, Müslümanlar birçok konuda bilinçlenmiştir. Toplum olarak bu gibi çirkinliklere dur diyebilmemiz gerekiyor. Tüm Sivereklilere çağrımdır, Ramazan son günlerini itikâf, namaz, oruç, Kur’an, hayır ve hasenatla nurlandıralım.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2115 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor