RAMAZAN AYI VE KUR'AN KONFERANSI

Özgür-Der Siverek Şubesi Ramazan Ayı ve Kur'an konulu konferans düzenledi.

RAMAZAN AYI VE KUR'AN KONFERANSI
16 Temmuz 2012 - 06:55

Siverek’te kurulduğundan beri çeşitli konular üzerine konferanslar düzenleyen Özgür-der Siverek Şubesi yaklaşan Ramazan Ayı ve bu mübarek ayda inmeye başlayan kutlu kitabımız Kuran-ı Kerimle ilgili olarak “Kuran ve Razaman Ayı” konulu bir konferans düzenledi.


 


Konferansa, konuşmacı olarak, Araştırmacı yazar Ramazan KAYAN hoca davet edildi.


 


Konferans Adnan YEŞİLDAĞ’ın Zazaca, Kürtçe ve Türkçe selamlama konuşmasıyla başladı. Mustafa GÜMÜŞTAŞ’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ve Murat YEŞİLDAĞ’ın okuduğu meal ile devam eden konferansta son olarak Ramazan KAYAN hoca sunumlarını yaptılar.


 


Ramazan KAYAN hocanın sunumlarından kesitleri sizlerle paylaşıyoruz.


 


“Yeryüzü büyük bir tehlike altındadır ve acilen adalete ve özgürlüğe ihtiyaç vardır. Bu çağda Müslümanların sergileyeceği duruşu 5 temel üzerine bina edebiliriz.”


 


“1. Temel Kişinin kendisiyle barışık olması; yani içimizdeki korkuları, vesveseleri şüpheleri içimizden atıp kendimizi yeniden inşa sürecine girmeliyiz. Sadece özeleştiri yaparak değil “Tövbe” ederek başlamalıyız işe. Bakıyoruz; Müslümanlarda bilgi var, birikim var ama pratik yok neden çünkü kendiyle barışık değil barışık olmadığı için başta özgüveni yok daha sonra da topluma karşı güveni yok. Bu nedenle Ramazan ayı, tekrar öze dönmeyi ve kişinin kendini yeniden inşa etmesini beraberinde getirebilecek bir aydır. Bu aydan başlayarak kişi kendini vahiy ile terbiye ve teksiye etmelidir.”


 


“2.Temel toplumla barışık olma ; Kişi kendisiyle olan barışını tamamladıktan sonra toplumla olan barışını sağlamalıdır. Topluma giderken Rahmet diliyle gitmelidir, toplumla içli-dışlı olmalıdır. Geçmişte yapılan yanlışları tekrar gözden geçirmeli ve usul ile üslubunu tekrardan belirlemelidir. Küçük gruplarla sıkışık kalınmamalıdır, toplumdaki gelişimlere kapalı olunmamalıdır, toplumu ıslah etme anlamından hazırlıklı olunmalıdır. Ali İmran suresinin 110. ayeti gereğince hareket edilmelidir. Unutulmamalıdır ki; Müslüman başkası için yaşama erdemini gösteren insandır.”


 


“3. Temel Evrenle barışık olmamız lazım; doğanın düzenini bozan, ekolojik dengeye zarar veren tüm durumlardan kaçınmalı ve Müslümanca bir çevre bilinci ortaya koymalıyız. Unutmamalıyız ki; Çevre, doğa, mal, mülk, mevkii ve makam gibi dünyevi şeyler bizlere emanettirler ve bunlara karşı emanet bilinciyle hareket etmeliyiz.”


 


“4. Temel Allah ile Barışık Olmak; bu temel 2 kavram üzerine kurulabilir. Birincisi Tekbir, ikincisi ise takvadır. Tekbir; Allah’ı birlemek, Takva ise Allah’la birlikte olmaktır, hayatın her alanından Allah’ın emir ve yasaklarını hakim kılmaktır, yaptığın ve yapmaktan çekindiğin tüm amellerde merkeze Allah kelamını oturtmaktır, modern yaşamın Allah’tan uzaklaştıran tuzaklarına karşılık diri olmaktır. Unutulmalıdır ki; Müslüman canının istediği gibi değil, Allah’ın istediği gibi yaşayandır.”


 


“5. Temel Ölümle Barışık olmak; ölümü göze almadan dirilemezsiniz, ölümü göze almadan özgürleşemezsiniz, ölümü korkulan bir durum haline getirmekten ziyade ölümü hayatın merkezine koymak gerekiyor. Çünkü merkezinde ölüm olmayan bir hayat daha çok dünyevidir ve dünyevi bir hayat yaşayarak kurtuluşa ulaşılamaz.”

Katılamayan kardeşlerimiz için özet kesitlerini yukarıda verdiğimiz konferans Adnan YEŞİLDAĞ’ın yaptığı dua ve kapanış konuşmasıyla sonra erdi.


Kaynak: www.siverekyorum.com


Bu haber 3895 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması