PROFESÖR ÜMİT ÖZDAĞ'DAN YILMAZ GÜNEY HEYKELİ ELEŞTİRİSİ

Haber MerkeziProf. Dr. Ümit Özdağ, Siverek Belediyesi tarafından heykeli yenilenen Yılmaz Güney'i eleştirerek Yılmaz Güney'i "Sahte Efsane" olarak niteledi.

PROFESÖR ÜMİT ÖZDAĞ'DAN YILMAZ GÜNEY HEYKELİ ELEŞTİRİSİ
11 Mayıs 2012 - 10:20


MHP'li, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Siverek Belediyesi tarafından heykeli yenilenen Yılmaz Güney'i eleştirerek Yılmaz Güney'i "Sahte Efsane" olarak niteledi. Özdağ'ın  "internetajans.com" isimli sitede yayımlanan yazısında şu ifadeler kullanıldı.

Sahte bir efsane: Yılmaz Güney



Bu hafta gazetelerin birisinde çıkan bir habere göre Siverek’te Yılmaz Güney’in bir heykeli dikilmiş ya da yenilenmiş. Türkiye’nin gerçek kahramanların tartışmaya açıldığı, İstiklal Harbi sırasında ihanet edenlerin kutsanmaya başladığı bir dönemde Yılmaz Güney’in heykelinin dikilmesi/ yenilenmesi hiç şaşırtıcı değildir. Kimdir aslında bu sol entelektüel çevrelerin üzerine toz kondurmadıkları Yılmaz Güney aslında katil, lümpen bir bölücüden başka bir şey değildir.

Sinema sahnelerinde çok cesur adam, delikanlı rollerini kesen bu adam gerçek hayatta silahsız bir insanı, Yumurtalık hakimi Sefa Mutlu’yu soğukkanlı bir şekilde katleden bir katildir. Çok cesurca bir iştir ya silahsız bir insanı katletmek, işte Yılmaz Güney denilen sahte efsane böyle bir adamdır. Neden ise bu cinayet unutturulmaya hatta haklı gösterilmeye çalışılır. Bu konuyu yıllar önce konuştuğum bir köşe yazarının bu cinayeti nasıl izah etmeye, önemsizleştirmeye çalıştığını görünce çok şaşırdım.

Yılmaz Güney sadece bir katil değil aynı zamanda tam bir lümpendir. Hem de nasıl lümpen. Vatan gazetesinde 10 Mart 2011’de “İşte ateşli aşkın resmi” adlı haberde şunlar anlatılmaktadır. 1966’da “Eşrefpaşalılar ” filmini çevirirken Yılmaz Güney Nebahat Çehre’nin başına bir bardak koyuyor ve kafandaki bardağa ateş ederek kıracağım diyor. Nebahat Çehre korku ile yalvarıyor. Yine de Yılmaz Güney 20 metreden ateş ederek Nebahat Çehre’nin başındaki bardağı vuruyor. Bu makul, medeni, normal bir insanın davranışı mı? Yoksa tam bir kontrol dışı, mafyatik , psikolojik sorunlu adamın davranışı mı? Bu Güney’in çok görünmek istediği entelektüel adam duruşuna uygun mu?

Yine basında çıkan haberlere göre Yılmaz Güney, bir başka sefer, Nebahat Çehre’ye bir neden ile kızıyor ve sürdüğü araba ile Nebahat Çehre’ye vuruyor. İnanılır gibi değil ancak bazı sol çevrelerin ve sol entelektüellerin idolleştirdikleri adam işte böyle bir adam.

Tabii sadece bu da değil. Yılmaz Güney aynı zamanda bir bölücü. Söylediklerinin PKK’nın söylediklerinden hiçbir farkı yok. Ancak Yılmaz Güney’in bölücülüğü sanki lümpenliğini ve katilliğini örtmeye çalışan bilinçli seçilmiş bir sos intibaı bırakıyor. Çünkü Yılmaz Güney’de kendi lümpenliğinin farkında olan bir adamdır. Eğer bölücü Kürtçülük üzerinden bir siyasal söylem geliştirir ise hem kaçıp saklandığı Avrupa’da daha iyi destekleneceğini hem de sol çevrelerde saygınlık kazanacağını düşünmüştür. Doğrusu bu hesaplamasının yanlış olmadığı ortaya çıkmıştır.

Gelinen noktada Türkiye’de saygın olan her şeyin tartışmalı bir hale getirildiği düşünülür ise Yılmaz Güney’in heykelinin dikilmesi yada yenilenmesi de çok şaşırtıcı değildir. Zamanın ruhuna uygundur. Selahattin Eyyübi’nin mi heykeli dikilecektir böyle bir zamanda? Tabii ki hayır. Heykeli dikilen bir katil, lümpen ve bölücüdür. Zamanın ruhu buna uygundur.


Haber Link: http://www.internetajans.com/prof-dr-umit-ozdag/sahte-bir-efsane-yilmaz-guney-kose-yazisi-3475y.html




ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR

 

3 Mart 1961 yılında Japonya’nın Tokyo şehrinde doğan Özdağ, ilk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Yüksek öğrenimini Münih kentinde Ludwig Maximilians Üniversitesi siyasal bilgiler, felsefe, iktisat fakültelerinde tamamlamış ve yüksek lisans çalışmasını "Türkiye’de Planlı Kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı" üzerine hazırlamıştır.

Ümit Özdağ, 1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1990 senesinde “Atatürk ve İnönü döneminde Ordu-Siyaset ilişkileri” konulu tezi ile siyaset bilimi doktoru olmuştur. Dr. Özdağ, 1993 yılında “Menderes Döneminde Ordu-Siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs İhtilali” konulu tezi ile siyasal teori doçenti ünvanını almıştır.

Doç. Dr. Ümit Özdağ, 1994 yılında “Avrasya Dosyası” adlı üç aylık uluslararası ilişkiler ve stratejik araştırmalar dergisini çıkarmaya başlamış ve editörlüğünü yapmıştır. 1980’lerin sonundan itibaren terörizm ve etnik sorunlar konularında araştırmalar yapmaya başlayan Özdağ, 1990’lı yıllar boyunca Doğu, Güneydoğu Anadolu illerimizden göç alan illerde sosyopolitik içerikli saha araştırmaları yapmıştır. 1996 yılında Kuzey Irak’ta ekonomik merkezli araştırmalar gerçekleştirmiştir.

Ümit Özdağ, 1997 – 1998 yıllarında ABD’de Baltimore/Townson Üniversitesi’nde küreselleşme, Avrasya’da etnik sorunlar konularında araştırmalar yapmış ve aynı konularda ders vermiştir. Ümit Özdağ, 1999 yılında Avrasya Bir Vakfı’nın desteğiyle dünyanın en büyük stratejik araştırma merkezlerinden birisi olan Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi’ni (ASAM) kurmuş ve başkanlığını üstlenmiştir. 2000 yılında ASAM’a bağlı olarak çalışan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü’nü kurmuştur.

2001 yılında profesör olan Ümit Özdağ ASAM Başkanlığı görevinin yanında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyeliği görevini 2004 Temmuzuna kadar sürdürmüş, Cumhurbaşkanı'nın Gazi Üniversitesi'nde yaptığı rektörlük atamasını protesto etmek için görevinden ayrılmıştır. Prof Dr. Ümit Özdağ, 1 Nisan 2004 tarihinde ASAM başkanlığı görevinden de ayrılmıştır.

Prof. Dr. Ümit Özdağ Harp Okulu, Polis Akademisi, Milli Güvenlik Akademisi ve İçişleri Bakanlığı kurslarında ders vermektedir. Brüksel’de NATO Karargahı’nda Ekonomi Komitesi’nde terör konusunda danışmanlık yapmıştır. Prof. Dr. Ümit Özdağ, Washington, Moskova, Tokyo, Yeni Delhi, İskenderiye, Brüksel, Tarhan, Bişkek, Almaata, Taşkent, Londra, Münih ve Tel Aviv’de değişik üniversiteler ve araştırma merkezlerinde konferans vermiştir.

2002 sonunda Diyanet İşleri Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan ve dünya dinlerini stratejik bir bakış açısıyla inceleyen Diyanet Araştırmaları Merkezi’nin (DİYAM) kurucu başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Ümit Özdağ, ayrıca 2002 yılından bu yana “Türkiye – Azerbaycan Dostluk Derneği” Genel Başkanı’dır. Ümit Özdağ, “Avrasya Dosyası” dışında aylık yayın organları olan “Stratejik Analiz”, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri için hazırlanan “Jeopolitik Gündem” ve Türk İktisadi Kalkınma Ajansı için “Avrasya Analiz” dergilerinin ve İngiltere'de Frank Cass yayınlarının yayınlandığı “The Review of International Affairs” dergisi ile “Ankara Paper” adlı kitap dizisinin editörlüğünü yürütmüş, ASAM başkanlığından ayrılmasını takiben bu görevlerinden ayrılmıştır.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, 2007'de Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  öğretim üyeliği görevine geri dönmüş ve milletvekilliği adaylığı sürecine dek görevini sürdürmüştür.  

 2011 yılında törenle resmen MHP'ye katılmıştır.

Güvenlik birimleri, ordu-siyaset ilişkileri, terörizm, etnik sorunlar, Avrupa Birliği, Avrasya ve Orta Doğu konularında da çalışmalar yapmış olan Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yayınlanmış atlı kitabı, dört tercüme kitabı, Avrasya Dosyası, Stratejik Analiz, Türk Yurdu, Yeni Çağ gibi değişik dergi ve gazetelerde yayınlanmış 200’ün üzerinde makalesi mevcuttur. Prof Dr. Ümit Özdağ İngilizce ve Almanca bilmektedir.

 


www.siverekgenclik.com



Bu haber 5853 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi