Poşusundan dolayı cami imamını cezaevi ziyaretine almadılar

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde başındaki poşudan dolayı cezaevi ziyaretine alınmadığını ileri süren cami imamı yaşananların hukuksuzluk olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Poşusundan dolayı cami imamını cezaevi ziyaretine almadılar
23 Mart 2015 - 10:26

Siverek'te Abuzer Ağırağaç isimli cami imamı, Siverek T Tipi Açık Cezaevinde tutuklu bulunan kardeşi Veli Ağırağaç'ı ziyaret etmek istediğini ama başındaki poşudan dolayı ziyaretine izin verilmediğini iddia ederek cezaevi idaresine tepki gösterdi.

Cezaevi idaresinin başındaki poşuyu çıkarsa bile 3 ay boyunca kardeşini ziyaret etmesini yasaklandığını belirten Ağırağaç, "İki ay önce kardeşim Hilvan Cezaevi'nden Siverek Cezaevine nakledildi. Ben de kardeşimi ziyarete geldim ve görüşmeme izin verdiler. İki hafta önce ziyarete geldiğim zaman ise başımdaki poşudan dolayı ziyarete alınmama izin vermediler. Ben de cami imamı olduğumu, başımdaki poşuyu çıkarmayacağımı, günlük hayatta da bu şekilde gezdiğimi, istedikleri şekilde beni arama yapabileceklerini söyledim. Ne kadar ısrar ettim ise de ziyaretime izin vermediler. Ben de geçen hafta ziyarete gelmedim. Bu hafta ise geldiğim zaman bana 3 ay boyunca ceza verdiklerini, başımdaki poşuyu çıkarsam bile cezaevine alınmayacağımı söylediler. Annem ile iki kardeşimi ziyarete aldılar, beni ise ziyarete almadılar." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Siverek İkra-Der Başkanı Mühiddin Akay ise cami imamının iddialarının vahim olduğunu, cezaevi idaresinin neye dayanarak böyle bir uygulamaya gittiğine anlam veremediğini belirterek, "Yeni açılan cezaevinde, bir cami imamının mağduriyet yaşaması düşündürücüdür. Eğer keyfi bir uygulama söz konusu ise kanuni olarak konunun takipçisi olacağız." dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 8186 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek