PİRİNÇ ZAMLANINCA KARADAĞLI KÖYLÜLERİ TAŞLIK ALANA PİRİNÇ EKMEYE BAŞLADI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesine Pirinciyle ünlü Karacadağ bölgesinde yaşayan köyüler son günlerde Pirince yapılan zamlardan etkilenerek dağ taş demeden sulak

PİRİNÇ ZAMLANINCA KARADAĞLI KÖYLÜLERİ TAŞLIK ALANA PİRİNÇ EKMEYE BAŞLADI
19 Nisan 2008 - 19:04
buldukları her alana pirinç ekmeye başladılar. Geçtiğimiz yıl pirinç fiyatlarının yetersizliğinden yakınıp bölgede çok sayıda çiftçinin pirinç ekimine yanaşmadığının belirten çıkrık köyünde yaşayan pirinç ekimiyle geçimini Sağlayan Mehmet Kaya’’Son günlerde tüccarlar beni arayıp elimde pirinç stokunun bulunup bulunmadığının soruyorlar. Bu yıl bizim köylülerden birçok insan pirinç ekimine başladı’’dedi.
           Her yıl yetiştirdikleri pirinçleri ucuza satan köylüler bu yıl pirinç hasatından memnun olacaklarını umut ederek karacadağın volkanik taşlık arazilerini bile pirinç ekiyorlar.
    Karacadağ eteklerinden akan kaynak sularından yararlanan yüzlerce çiftçi piyasadaki fiyat artışından sonra bu sudan yararlanarak pirinç ekimi yapmaya başladı. 
     Bu yıl ortaklarıyla birlikte yaklaşık 1500 dönümlük alana pirinç ekimi yaptığının belirten Habip Barut (51) şöyle dedi. ‘’ her yıl mutlaka Karacadağ bölgesinde pirinç ekiyorduk fakat pirinçlerimizden fazla kazanç elde edemiyorduk,     Şanlıurfa ve ilçelerinde beğenilen Karadağ pirincini ucuza satıyorduk, fakat pirinç zamlanınca bu yıl ki pirinç hasatından umutluyuz. ‘’ dedi.
      Pirinç ekiminin giderek azaldığını belirten köylüler bu yıl pirince yönelen çiftçiler giderek çoğaldığını belirttiler.
     Karacadağ bölgesinde bu yıl 10.000 dönüm alana pirinç ekileceği ve yaklaşık 500 ton pirinç elde edileceği tahmin ediliyor.
Bu haber 1924 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu