Peygamber Sevdalıları Platformundan bayram mesajı

Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Platformu, bayramın başta Suriye ve Yemen olmak üzere; baskı, zulüm ve esaret altındaki tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni etti

Peygamber Sevdalıları Platformundan bayram mesajı
19 Ağustos 2018 - 08:11

Peygamber Sevdalıları Platformu, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Adanacak kurbanların Allah'ın katında kabul edilmesi niyazında bulunulan mesajda, bayramın başta Suriye ve Yemen olmak üzere; baskı, zulüm ve esaret altındaki tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunuldu.

"Allah'ın müminlere armağanı olan bayramlardan birini daha idrak etmiş olacağız." diye başlayan mesajda, "Acılarla çevrili İslam coğrafyasında karşıladığımız Kurban Bayramı'nın tüm Peygamber Sevdalısı Müslümanlara kurtuluşun kapısını aralamasını, en kısa zamanda hüzünlerin sonra ermesini, yaşlı gözlerin mutluluk içerisinde ışıldamasını Rabbimizden niyaz ederiz. Bu bayramı İbrahimi bir şuurla karşılayıp, en berrak duygularla adadığımız kurbanları Allah'ın bizden kabul buyurmasını, bu bayramın başta Suriye ve Yemen olmak üzere; baskı, zulüm ve esaret altındaki tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile kılmasını Rabbimizden temenni ederiz." ifadelerine yer verildi.

"Coğrafyamızda olup bitenlerden ders çıkarmanın vakti hâlâ gelmedi mi?"

Ümmet coğrafyasının içinde bulunduğu durumun bahsedildiği mesaj, şöyle devam etti:

"Ümmet olarak özellikle son yıllarda yaşadıklarımız hem topraklarımızda hem gönüllerimizde büyük yıkımlara neden oldu. Tefrika rüzgârı boy boy evlatlarımızı yıkıp geçti. Şehirlerimiz, tarihimiz, kültürümüz tahrip edildi. Dul kalan kadınların, yetim çocukların çığlıklarının dinmediği coğrafyamızda olup bitenlerden ders çıkarmanın vakti hâlâ gelmedi mi? Daha ne zamana kadar devam edecek bu gaflet hali? Büyük barbarlıklarla karşılaşan, kıyımdan geçirilen Müslümanların cansız, parçalanmış bedenleri hangi gün bizi uyandıracak? Kardeşlerimizin yardım çağrılarına ne zaman kulak verecek, el uzatacağız? Ruhlarımızı kuşatan zillet elbisesini ne zaman yırtacağız? Rabbimizden niyazımız; tüm fiziki ve ruhi bölünmüşlükleri sona erdirecek sebepler yaratması, Müslümanlara, kardeşlik esası üzerine bina edilmiş bir gelecek nasip etmesidir."

"Kardeşlerimizin bu hayırlı ibadetini Rabbimizin kabul etmesini niyaz ederiz"

"Kulu Allah'a yakınlaştıracak kurbanlar adayan tüm Peygamber Sevdalısı kardeşlerimizin bu hayırlı ibadetini Rabbimizin kabul etmesini niyaz ederiz." duasıyla devam eden mesajda son olarak, "Yine hem bayramda hem de sonraki zaman diliminde Allah'ın bizlere verdiği rızıktan, yine O'nun rızası için paylaşmayı nasip etmesini dileriz. Fakir ve muhtaçlarla dayanışmayı özellikle bu bayram günlerinde artırmalı, buruk gönülleri hoş etmeliyiz. Yetim ve öksüzleri sevindirmeli, yaşlılarla hem hal olup hayır dualarını almalıyız. Özellikle sıla-i rahime hürmeten akraba, eş, dost ziyaretlerini ihmal etmemeliyiz. Bu vesileyle tekrar tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını, saadet dolu yıllara kapı aralamasını temenni ederiz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

İLKHA


Bu haber 1759 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek