PARİS'TE 3 PKK'LININ ÖLDÜRÜLMESİ KINANDI

Siverek BDP İlçe Teşkilatı Kanlıkuyu Meydanın'da düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla İmralı görüşmeleri sürücünde, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesini kınadı.

PARİS'TE 3 PKK'LININ ÖLDÜRÜLMESİ KINANDI
12 Ocak 2013 - 11:19

Siverek BDP İlçe Teşkilatı, Kanlıkuyu Meydanın'da saat 13.00'te, düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla İmralı görüşmeleri sürücünde, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesini ve sonrasında yapılan açıklamaları kınadı.





 


Basın açıklamasını grup adına parti üyesi Zivin Kılıç okudu.


 


Yapılan açıklamada,


Bilindiği gibi bir süreden beri başlatılan Abdullah Öcalan’la görüşmeler kamuoyunda olumlu tepkilerle karşılanmış, 30 yıldır süren çatışmalı dönemin bir çözümle barışa evirilmesinin halkta barış umutlarının gelişmesine yol açmıştır.Barışın savaştan daha zor olduğunu bilmekteyiz. Barış için tarafların kararlı bir duruşunun olması gerekmetedir.Bazı çevreler bir tarafın kayıtsız şartsız teslim olması şeklinde anlamaktadır.Oysa barış taleplerin karşılanması her iki tarafın kazanması anlamına gelmektedir. DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ve BDP Milletvekili Ayla Atak, Abdullah Öcalan’la yaptıkları görüşmenin ardından umutlar daha da artmış, her çevreden sürece destek mesajları gelmiştir. Böylesi bir süreçte 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’ta 3 Kürt kadın siyasetçi katledilmiştir. Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez Avrupa’da siyaset yapan Kürt kadınlarıydı. Bu kurşunların barışa sıkıldığını, barışı sebote etmeye yönelik olduğunu biliyoruz. Olay duyulur duyulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in yaptığı açıklama, katliamı yapanları ele verir şekildeydi. Hüseyin Çelik Fransız yetkililerden hiçbir açıklama gelmeden “Bu bir iç hesaplaşmadır” diyebilmektedir, yine Samanyolu Tv “ Paris şimdi daha güzel” diye başlık atarak sevinç çığlıkları atmaktadır.Gazeteci Mehmet Baransu ise 20 liderin katledilmesiyle sorunun % 90 oranında çözüleceğini belirten Twitter’daki görüşleri, yandaş medyanın örgüt içi hesaplaşma yönündeki kamuoyunu yanıltmaya yönelik haberleri barış girişimlerini sabote etmeye yöneliktir”

Bu olayın barış olmasından rahatsız olan iç ve dış güçlerin işi olma olasılığı çok yüksektir. Bu nedenle kamuoyunun bu tür provokasyonlara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.

www.siverekgenclik.com





SİVEREK BDP İLÇE TEŞKİLATI PARİS'TE 3 PKK'LININ... ile siverekgenclik


Bu haber 4653 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi