PAMUKÇULARA E-İMZA ZORUNLULUĞU

Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Pamukların Kontrolüne Dair Tüzük uyarınca pamukçulara " e imza" zorunluluğu ve birçok yenilik getiriliyor.

PAMUKÇULARA E-İMZA ZORUNLULUĞU
29 Haziran 2012 - 16:03

ŞANLIURFA-Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Pamukların Kontrolüne Dair Tüzük ile ilgili Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Ekonomi Bakanlığı Şanlıurfa Ürün Denetmenleri Gurup Başkanlığı tarafından bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Ekonomi Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü M. Zihni Doğan, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Taşdemir, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ali Çiçek, Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Yıldız ve çırçır ve prese fabrikaları temsilcileri katıldı.


Ekonomi Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü M. Zihni Doğan, Bakanlar Kurulu kararı ile pamukların kontrolüne ilişkin yayınlanan tebliğle ilgili pamukçulara bilgi verdi. Çırçır fabrikalarının mutlaka lisanslı pamuk ustası bulundurması gerektiğini kaydeden Doğan, "Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Pamukların Kontrolüne Dair Tüzük uyarınca tasnif ve kontrolü zorunlu olan pamukların ihracatında, ithalatında ve iç piyasa kontrollerinde uygulanacak usul ve esasları düzenlemek üzere Pamukların Kontrolüne İlişkin 15 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Tebliğe göre pamukçulara " e İmza" zorunluluğu getiriliyor ve e- imzası bulunmayan firmalar işlem yapamayacak." diye konuştu.


Yayınlanan tebliğin beraberinde birçok yenilik ve değişiklik getirdiğini aktaran Doğan, çırçır fabrikalarında mutlaka ışık odası bulunması ve sorumlu denetçinin olması gerektiğini söyledi. Sorumlu denetçisi ve e imzası bulunmayan çırçır fabrikalarının işlem yapamayacağını kaydeden Doğan, Ekonomi Bakanlığı tarafından hem sorumlu denetçilere hem de Pamuk ustalarına eğitim verileceğini aktardı. Doğan, Lisanslı pamuk ustalığı belgesi almak için kursların önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.


Ali Durmaz


Bu haber 2433 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması