ÖZGÜR EĞİTİM-SEN'DEN ROBOSKİ'Yİ ANMA ETKİNLİĞİ

Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği Roboski Katliamını anma etkinliği düzenledi.

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN'DEN ROBOSKİ'Yİ ANMA ETKİNLİĞİ
31 Aralık 2012 - 07:04


Sendika üyelerinin yanı sıra duyarlı insanların katılım gösterdiği program, ilçe sekreteri Cengiz Orhan’ın okuduğu 33 kurşun şiiriyle başladı.


 


Şiir sonrası programın amacını açıklayan Orhan, şunları ifade etti, “Roboski halkı acılarıyla birlikte dağların arasına sıkıştırılmaya ve unutturulmaya çalışılıyor bizler, hem Roboski’ye ziyaretimizle hem de yaptığımız çeşitli etkinliklerle Roboski’yi unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir daha deklare ediyoruz.” dedi.


 


Daha sonra sözü alan Kerim Çetin, Roboski ziyaretiyle ilgili izlenimlerini aktardı. Kerim Çetin sunumunda Roboski’li annelerin tüm acılarına rağmen barıştan yana olduklarını belirtti ve acılı annelerin “bizim 34 canımız gitti buna karşılık başbakan bir çocuğunu bize versin, biz yaşadık Allah ona evlat acısı yaşatmasın eğer o çocuklarının tırnağına gelecek zararı hazmedebiliyorsa biz de acımızdan vazgeçelim. Sizde biliyorsunuz ki bu mümkün değil.” dediklerini kaydetti.


 


Kerim Çetin’den sonra izlenimlerini aktarmak için Adnan Yeşildağ söz aldı. Yeşildağ yaptığı sunumda Roboski’ye giderken gerçekleştirilen kimlik kontrollerinin işkenceye dönüştürüldüğünü ve bu kontrollerin, Roboski’ye gittiğimiz için kasten uzatıldığını belirtti. Aile ziyaretlerinin ayrıntılarını anlattıktan sonra sunumuna son veren Yeşildağ’dan sonra sözü İlçe Temsilcisi Murat Başaran aldı.


 


Başaran sunumunda şu noktaları ifade etti“Aslında sorunun temelinde yatan gerçek, emperyalistler tarafından çizilen sınırların kutsallaştırılmasıdır. Bu yapay sınırları kutsallaştırılan zihinler “kaçakçılık” diye bir suç peydahlamış ve bu suça(!) ölüm cezasını bile hak görme zalimliğine bulaşmışlardır…


 


Roboski katliamın gerçekleşmesi ile ilgili ailelerden bilgi aldık, 36 kişilik kalabalık bir grupla neden kaçağa gittiklerini sorduğumuzda, “200 kişi ile gittiğimiz oluyor, 36 kişi kalabalık değil.” Cevabını aldık.


 


1 yıl sonra Roboski’ye baktığımızda Katliamdan sonra geriye kalan;


İlkokul çağında teröristler(!)


Çocuklarının fotoğraflarıyla konuşan anneler…


Mezarlığa dönmüş bir belde…


Karlarla beraber kana bulanan hayatlar…


Ve savaş uçaklarıyla paramparça edilen adalet…


 


Başaran Sunumu sonrası Roboski ziyaretinde çekilen fotoğraflardan oluşan slayt gösterisini, yapılan basın açıklamalarını ve ailelerle gerçekleştirilen röportajları katılımcılarla paylaştıktan sonra programa son verdi.


www.siverekgenclik.com


 

Bu haber 17165 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...