Özgür Eğitim-Sen'den ihraçlara tepki

Özgür Eğitim-Sen yeni KHK ile görevden ihraç edilen öğretmenler ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

Özgür Eğitim-Sen'den ihraçlara tepki
08 Şubat 2017 - 13:10

Özgür Eğitim-Sen yeni KHK ile görevden ihraç edilen öğretmenler ile ilgili basın açıklaması yayınladı. Basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı.

BASINA VE KAMUOYUNA

Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sizi onlar hakkında adil davranmaktan alıkoymasın. Adil olun, bu Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.(Maide-8)

Bilindiği gibi ülkemiz 15 Temmuz'da alçak bir darbe girişiminin hedefi olmuş, halkımızın destansı direnişi ve Allah'ın yardımıyla bu girişim püskürtülmüş ve halkın zaferi ile sonuçlanmıştı. Eleştiri hakkımızı saklı tutarak gerek 17-25 Aralık sürecinde gerekse de 15 Temmuz darbe girişiminde Özgür Eğitim-Sen olarak, meşru siyaset şahsında hükümeti karanlık şer odaklarına tercih ettik ve destekledik. 15 Temmuz soruşturmalarının başladığı ilk andan itibaren de adalet çağrısı yaptık. Yapmış olduğumuz çeşitli basın açıklamalarıyla, kurunun yanında yaşın da yanmaması için olanca titizlikle hareket edilmesi gerektiğini defaatle vurguladık. Yayınlanan her KHK ile çeşitli mağduriyetlerin yaşandığını hepimiz gördük hatta bu durumu içişleri bakanı Sayın Süleyman SOYLU da; onbinlerce asılsız ihbarın geldiğini söyleyerek tasdik etmiş oldu.

Süreç içerisinde haksız yere ihraç edilmiş memurların geri dönüşünü olumlu bir gelişme olarak kabul etmekle birlikte bunun toplumun vicdanını tam olarak rahatlatmadığını da hep beraber müşahade ettik.

Son yayınlanan 686 sayılı KHK ile birlikte masumluklarına şahitlik edebileceğimiz bazı arkadaşlarımızın ihraç edildiğini ne yazık ki; öğrenmiş bulunmaktayız. Sürecin ta başından beridir dile getirdiğimiz titizlik ve adalet ilkelerinin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi at izi it izine karıştırılarak, çiğnendiğini tekrar görmüş olduk.Toplumun sinir uçlarına dokunup, oluşturulan mazlumiyet üzerinden FET֒ye yönelik operasyonları sulandırma çabası olarak okuduğumuz bu gelişmelere önceki KHK’lerde olduğu gibi son KHK’de de şahit olduk.

Karşısındaki düşman bile olsa, adalet borcunu unutmayan bir geleneğin takipçileri olarak masum insanların ihraç edilip, rızık arayışlarının istismar edilmesini asla kabul etmiyoruz.Geçmişte FET֒nün yargı üzerinden ülkede estirdiği terörü de defalarca kınamış bir yapı olarak, ilgili soruşturmaların titizlikle yapılması gerektiğini, bireylerle birlikte ailelerinin ve çocuklarının cezalandırılmasının yanlış olduğunu belirtmek istiyoruz.

15 Temmuz’la birlikte oluşan birlik ve beraberlik ruhuna uygun hareket edildiğinde, toplumsal barışın sağlanacağını ve kutuplaşmanın sona ereceğine inanıyoruz.Bu vesile ile adaletin geciktirilmeksizin tesisi ve suçsuz insanların görevlerine iadelerini, gerek Hükümetten gerekse de Cumhurbaşkanımızından acilen talep ediyoruz.

HERKES İÇİN ADALET, HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK. ÖZGÜR EĞİTİM-SEN SİVEREK TEMSİLCİLİĞİ


Bu haber 3132 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...