ÖZGÜR EĞİTİM-SEN: EĞİTİM SİYASALLAŞMASIN

Özgür Eğitim Sen Siverek Temsilciliği, müdür atamaları ile ilgili bir açıklama yayınladı.

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN: EĞİTİM SİYASALLAŞMASIN
22 Ağustos 2014 - 15:06

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN SİVEREK TEMSİLCİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı 10 Haziran 2014 tarihi itibariyle yönetici atama yönetmeliği yayınlamış ve okul müdürlerinin de içinde bulunduğu yöneticilerin atanmasıyla ilgili bir değişikliğe gitmişti.

Yönetmelik gereği okul müdürleri belirli kriterlere göre 4 yıllık aşamalarla görevlendirilecekti.

Alınan bu kararda olumlu bulduğumuz bazı yönler olmakla beraber uygulamada sıkıntılı durumların yaşanacağını öngörmüştük.

Nitekim bu kararın Siverek’teki ilk uygulaması öngörümüzü haklı çıkarmış ve Siverek’teki okul müdürü görevlendirme süreci tam anlamıyla fiyaskoyla sonuçlanmıştır.

Okul müdürlerinin görevlendirilmesi esnasında siyasi parti temsilcilerinin milli eğitim müdürlüğü binasında kol gezmeleri, birçok okul müdürüne ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından sıfır puan verilmesi bu sürecin tutarsız, adaletsiz ve “özel istekler” üzerinden yürüdüğünün açık göstergesidir.

Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği olarak soruyoruz ;

Göreve başlaması daha 3 ay olan ilçe milli eğitim müdürü adını dahi bilmediği okul müdürlerine hangi kritere göre puan vermiştir ?

Devletin her kademesinde olması gereken şeffaflık ilkesi okul müdürlerinin görevlendirilmesi esnasında neden ihlal edilmiştir.

Bu uygulamaların okullarda, öğrenci ve öğretmen düzeyinde yaratacağı tahrifat hesaplanmış mıdır ?

Bu soruların cevaplarını sabırla bekliyor ve her yönüyle keyfi, adaletsiz ve hukuksuz gördüğümüz bu uygulamanın takipçisi olacağımız kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3894 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti