ÖZGÜR EGİTİM-SEN 8 MART AÇIKLAMASI

Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilciliğinin 8 Mart Dünya Emekçi kadınlargünü ile ilgili Basın açıklamasıdır

ÖZGÜR EGİTİM-SEN 8 MART AÇIKLAMASI
08 Mart 2013 - 18:21

BASINA VE KAMUOYUNA

Herkes için Adalet Herkes için Özgürlük Ne yazık ki; dünya tarihine birer kara gün olarak düşen günler hayli fazladır. Bugün de dünya tarihine “kara” harflerle kazınmış bir gün… 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü… Bugünü “kara” kılan olay ise, herkesin malumu olan ve daha insani koşullarda çalışmak ve yaşamak için meydanlara inen kadınların katledilmesi olayıdır. Bilindiği gibi 8 Mart 1857 tarihinde ABD’de Emekçi kadınlara reva görülen polis müdahalesi, aslında tarih boyunca kadına hak görülen insanlık dışı muamelelerin özeti niteliğindedir. At, avrat, silah nağralarıyla sahip olunabilecek bir meta gibi görülen, “karnından sıpayı, belinden sopayı eksik etmemek” gibi iğrenç “atasözleriyle” ötekileştiren, tarlada, fabrikada, evde, okulda ve sokakta sömürülen kadın, her çağda aslında hiç te hak etmediği durumlara düşmüştür. En “modern” çağlarda bile “ilericilik” sloganları atan çevreler tarafından televizyonlarda ve reklam sektöründe cinsel meta haline getirilmiş ve tarihi yanılgılar form değiştirerek devam edegelmiştir. Bu basın açıklamasının yapıldığı ve yayınlandığı saatlerde bile, dünyanın farklı yerlerinde kadınlar şiddete maruz kalmakta  ve erkekliği hayvani bir güçten öte göremeyen zihin fukaraları tarafından kadınlara türlü işkenceler uygulanmaktadır.

Öte yandan “Kamusal Alan” dayatmasıyla gerek öğretmen gerekse de diğer alanlarda çalışan memur bayanlar, uyduruk yönetmeliklerle, Başörtüsü Zulmüne uğrayıp inançlarının gereği başörtülerini takamıyorlar. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, HERKES İÇİN ADALET, HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK şiarıyla yola çıkan Özgür Eğitim-Sen ailesi olarak, hiçbir zulmün ve zalimin örgütlü direnişimiz karşısında tutunamayacağına inancımız tamdır.

Bu vesile ile değerli meslektaşlarımız başta olmak üzere, tüm dünyadaki emekçi kadınların dünya emekçi kadınlar gününü kutluyoruz…


Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilcilisi


Murat BAŞARAN


Bu haber 2250 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu