ÖZGÜR EĞİTİM-SEN: 28 ŞUBAT ÖLMEDİ KALBİMİZDE YAŞIYOR !

Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği yayımlamış olduğu basın açıklamasıyla Karpuzcu Köyü'nde başörtülü olduğundan dolayı okula alınmayan kız öğrenciye destek çıkarken, okul yönetimini kınadı.

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN: 28 ŞUBAT ÖLMEDİ KALBİMİZDE YAŞIYOR !
08 Kasım 2013 - 22:16

Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği yayımlamış olduğu basın açıklamasıyla Karpuzcu Köyü'nde başörtülü olduğundan dolayı okula alınmayan kız öğrenciye destek vererek yasakçı zihniyetinden dolayı okul yönetimini kınadı.

Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilcisi Murat Başaran tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi, "İlçemiz Karpuzcu Köyünde 28 şubat ruhunun insanların zihinlerine nasıl kazındığını bir kez daha gözler önüne seren bir olay yaşanmış ve Şüheda Sönmez adındaki öğrenci, başörtülü olduğu için okul yönetimi tarafından okula alınmamıştır.

Öğrenciyi okula almama gerekçesi olarak, kılık kıyafet yönetmeliğini dayanak gösteren okul yönetiminin ilköğretim ödül ve ceza yönetmeliğinden haberinin olmadığı ve uygulamanın her yönüyle keyfi olduğu da açıkça ortadadır.

Çünkü mevcut sistemde öğrenciyi herhangi bir sebeple okula almamak suçtur ve yetkiyi kötüye kullanmadır.

Bu tutum, yıllarca toplum mühendisliğini görev edinmiş ve insanların ne giyeceğini, hangi dilde konuşacağını, neye inanacağını belirleme yetkisini kendinde gören hastalıklı devlet yapısının küçük ölçekteki bir yansımasıdır.

Her yönüyle ötekileştirici ve aşağılayıcı olarak değerlendirdiğimiz, öğrencimizi okul kapılarından çevirerek, minik yüreğini kıran bu olayın ayrıntılı bir şekilde araştırılması ve gerekenin yapılması elzemdir.

Bu olay şahsında, insanları ötekileştirmeye dönük tüm yaklaşımları bir kez daha kınıyoruz.

Herkes için ADALET, Herkes için ÖZGÜRLÜK.."


BAŞÖRTÜLÜ KIZI OKULA ALMADILAR

www.siverekgenclik.com



Bu haber 2865 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı