Özgür-Der Sivereklilerle Buluştu

Özel HaberSiverek Özgür-Der Temsilciliği tarafından “İnsanların Tek Kurtuluş Yolu İslam” konferansı düzenlendi.Konferansa Siverek halkı yoğun ilgi gösterirken konferansa ilçe dışından da katılımlar olduğu gözlendi.

Özgür-Der Sivereklilerle Buluştu
08 Eylül 2008 - 19:50
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde geçen ay açılan Siverek Özgür-Der temsilciliği tarafından Siverek Gümüştaş Düğün Salonunda saat 14:00 ‘de “İnsanların Tek Kurtuluş Yolu İslam” isminde konferans düzenledi. Konferans Kürtçe ve Türkçe yapılan açılış konuşmasının ardından okunan Kur’an-ı Kerim ve Meali ile devam etti.Özgür-Der’in çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından  Özgür-Der Siverek Temsilcisi Cemil YEŞİLYAPRAK derneğin kuruluş amacı ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Konferansa katılan Özgür-Der Genel Başkanı Hülya ŞEKERCİ, hükümetin başörtüsü ve Ernegekon operasyonlarındaki tavrını eleştirerek, “ Hükümetin darbecilerle mücadele etme niyeti yok, bunu Başbakanın açıklamalarından net şekilde anlıyoruz..Ayrıca hükümetin Başörtüsü sorununa yönelik ise hiçbir çalışması bulunmamaktadır.”dedi.
ŞEKERCİ konuşmasının devamında, “Peygamberlerin hepsinin şirk ve şirk düzenleriyle mücadele etmiştir.Aynı şekilde bizlerde peygamberlerin sünneti olan şirk ile mücadele için bu yola koyulduk.28 Şubat sürecinde bazı İslami kesim kabuğuna çekilirken, bizler ÖZGÜR-DER olarak başta başörtüsü olmak üzere, Kürt sorunu, Eğitim Sorunu, Cezaevlerindeki sorunlarını gündeme getirerek çalışmalar yaptık” dedi.


Hülya ŞEKERCİ’nin konuşmasının ardından Özgür –Der Siverek Temsilciği Çocuk grubu tarafından şiir ve sesleniş gösterisine geçildi.

Program daha sonra Araştırmacı-Yazar Mehmet PAMAK’ın “ İnsanların Tek Kurtuluş Yolu İslam” konuşmasıyla devam etti. Müslümanlara yönelik çok oyunların oynandığına dikkat çeken PAMAK, “Ilımlı Müslümanlık ve Hoşgörü aldatmacasının, Allah’ın dininin topluma müdahale etmesini önleme girişimleri” olduğunu belirtti.

Mehmet PAMAK konuşmasında rejime yüklenerek, “ Rejimin Kemalizmi bir din olarak halka dayatmak istiyor.Okula giden çocuklarımıza her gün Kemalist rejime bağlılık yeminleri ettiriliyor. Kemalist rejim güzellik, doğruluk adına ülkemize hiçbir şey verememiştir..Halkın paraları ile alınan silahlar halka çevriliyor.Bizler sistem içinde değişim yapmak istemiyoruz, bilakis sistemi değiştirmek istiyoruz.”dedi

Ülkedeki Eğitim sistemini de eleştiren PAMAK, “ Okullardaki din dersi altında çocuklara batıl dinler anlatılıyor.Sahtekarlık yapmaya ve insanları kandırmaya hiç hakkınız yok.Müslüman çocuklara İslam dini anlatılmalıdır.” Dedi.

Program saat 16:30 ‘da sona erdi.Programının ardından Özgür –Der Siverek temsilcisi Cemil YEŞİLYAPRAK yaptığı açıklamada, “Konferansımıza yaklaşık 1000 kişi katılmıştır.Siverek halkı konferansa büyük teveccüh göstermiştir.İnşallah ileriki günlerde daha değişik etkinliklerimiz olacaktır.Ramazan ayı olmasına rağmen konferansa katılanlara teşekkür ediyoruz.” Dedi.


Bu haber 2357 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı