ÖYMEN ''BİR BAŞBAKAN KENDİNİ SAVCI İLAN EDEMEZ''

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAERGENEKON davası ve son halka ile ilgili gelişmeleri değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, “Hiç bir ülkede bir başbakan kendini savcı ilan edemez. Suçlular varsa

ÖYMEN ''BİR BAŞBAKAN KENDİNİ SAVCI İLAN EDEMEZ''
09 Ocak 2009 - 23:03
yargılanır ve mahkum edilir, buna kimse itiraz edemez” dedi.

İl ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı için Şanlıurfa’ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, kalabalık partili bir gurubu tarafından karşılandı. Öymen, parti binasında Ergenekon operasyonuyla ilgili soruları yanıtladı.

Suçluların tutuklanmasına, yargılanmasına kimsenin bir diyeceğinin olmadığını belirten Öymen, “Bu gidiş maalesef yargının siyasallaştığını gösteriyor. Hiç bir ülkede bir başbakan kendini savcı olarak ilan etmez. İddia makamı olarak ortaya çıkmaz, taraf olmaz. Herkes yargıyı siyasallaştırmamaya özen göstermelidir. Hukukun üstünlüğü galip gelmelidir. Biz inanıyoruz ki bu işte sonuçta hukuk, demokrasi kazanacak. Temennimiz haksız yere bir takım insanların zarara uğramaması, mağdur olmamasıdır. Biz hukuka ve adalete güveniyoruz. Kimse unutmasın ki Ankara’da hakimler var” dedi.

HÜKÜMET ELİNİ ÇEKSİN

Suçlular yargılanırken bunların arasında suçsuz insanların zarar görmemesi gerektiğini belirten Öylen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunun çaresi kamu vicdanını tatmin edecek şekilde iddianamelerin biran önce hazırlanıp açıklanmasıdır. Siz insanları bir sene veya daha uzun süre iddianame olmadan gözaltında tutarsanız o zaman uluslararası normlara karşı bir durum yaratır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararı var. Uzun süre gözaltıların iddianamesiz tutulmayacağı. Biz hukuk normlarının uygulanmasını istiyoruz. Hukuka saygı istiyoruz ve bu davanın hiçbir şekilde siyasallaştırılmamasını istiyoruz. Hükümete de bu işten elinizi çekin diyoruz.”

İktidar partisi sözcülerinin CHP'ye söz söylemeye kalkıştığını kaydeden Omur Öymen, “Onlara şunu hatırlatıyorum. Hükümetin bu yargıya müdahale konusundaki sabıkası ortadadır. Kendileri değil mi AKP’nin kapatılması davası açıldığı zaman ‘bu bir hukuk darbesidir’ diyen. Onlar değil midir ‘siyaset başsavcıya kadar sızmıştır’ diyen. Siz hem Türkiye’de yargıya baskı yapacaksınız, yabancıları da teşvik edeceksiniz. Kim inanır sizin tarafsızlığınıza. Yargıyı zedelemeyin iktidara mesajımız bu” diye konuştu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e de çağrıda bulunan Öymen, “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan çekilin. Müsteşarınızı da çekin. AB’nin bu konuda bir çağrısı var ve biz de aynı çağrıyı yapıyoruz. Adaleti serbest bırakın yargı bağımsızlığına saygı gösterin. Sizin o kurulda yeriniz yok” dedi.



Bu haber 1954 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü