Osman ÖTLÜ'den Basın Bayramı Mesajı

SİVEREK GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI OSMAN ÖTLÜ’DEN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI “BASIN DEMOKRATİK HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARINDAN BİRİSİDİR"Siverek Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman ÖTLÜ yaptığı açıklamayla 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 100’üncü yıl dönümünü kutladı. Basın demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğuna işaret eden ÖTLÜ, “Basının üzerinden sansürün kaldırılmasının 100.yıldönümünü içtenlikle kutluyorum” dedi.

Osman ÖTLÜ'den Basın Bayramı Mesajı
25 Temmuz 2008 - 13:23
Yaptığı açıklamayla Şanlıurfa’da Siverek’te ve tüm yurt genelinde görevde olan basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 100’üncü yıl dönümünü kutladığını belirten Osman Ötlü, “Basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve ettiğini gözetmek, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermelidir. Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için, basın özgürlüğü hayati önem arz etmektedir” dedi.
Bu konuda Türkiye’de yapılması gerekenlerin olduğuna işaret eden Başkan Osman Ötlü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Basın özgürlüğünün var olabilmesi, demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünün toplumun bütün kesimlerinde yeterince kullanılabilmesinin, basının haber alma ve yaymasının önündeki engelleri kaldırmakla mümkündür. İlimizin ve ilçelerimizin her alanda başarıya ulaşmasında, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle basından sansürün kaldırılışının 100. yıl dönümünü ve 24 Temmuz Basın Bayramınızı candan kutlar, sağlık ve mutluluk dileğiyle, çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.
Bu haber 3532 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması