ORGANLARIYLA 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAYakınları organ beklerken ölünce, babalarının organlarını bağışladılar.ŞANLIURFA’nın Viranşehir İlçesi’nde beyin kanaması geçiren ve tedavi gördüğü

ORGANLARIYLA 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ
17 Şubat 2009 - 15:08
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 55 yaşındaki Abdurrahman Bağatur’un organları, aile fertlerinin onayıyla bağışlandı. 40 gün önce karaciğer nakli beklerken bir yakınlarını kaybeden ailenin bağışı üzerine Bağatur’un böbrekleri, karaciğeri, korneaları ve kalp kapakçığı organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı.
Van’dan Viranşehir İlçesi’ne 2 gün önce taziye ziyarete için gelen çiftçi Abdurrahman Bağatur, ilçe yakınlarında mola verdiği bir tesiste sabah namazı kılarken beyin kanaması geçirdi ve tedavi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan tedaviye olumlu cevap vermeyen 7 çocuk babası Bağatur’un, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Şanlıurfa Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Sorumlusu Doktor Hikmet Şeyhanlı, Bağatur ailesi mensuplarıyla görüşerek, organ bağışında bulunmaları çağrısı yaptı. Bağatur ailesinin, çağrıya olumlu cevap vermesi üzerine durum Malatya’da bulunan Organ Nakil Merkezi’ne bildirildi. Burada yapılan araştırmanın ardından Bağatur’un karaciğerinin Diyarbakır’da yaşayan bir hastaya, bir böbreğinin Malatya’daki bir başka hastaya, diğer böbrek, kornea ve kalp kapakçığının da Ankara’daki 3 ayrı hastaya nakledilebileceği belirlendi. Akşam saatlerinde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Mehmet Yılmaz başkanlığındaki 4 kişilik ekip Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı. Saat 23.00 sıralarında Şanlıurfa’ya gelen ekip hemen ameliyata girdi. 4 saat süren operasyonla Bağatur’un organları alınıp, ilgili merkezlere gönderildi.
Operasyona gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, “Beyin kanaması geçirdikten sonra beyin ölümü gerçekleşen Abdurrahman Bağatur isimli hastamızın durum bize iletildi. Biz de İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak karaciğer, kalp kapakçığı, kornea ve böbreklerini aldık. Hasta yakınlarına duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. 

BABAM BAŞKA BEDENLERDE YAŞASIN 
Bağatur’un oğulları 26 yaşındaki Ali Ercan ile 24 yaşındaki Alihan Batur, “Bu karar için aile büyüklerimizle görüştük. Bizim bu acımızı Allah kimseye çektirmesin. Babamızın organlarını bağışlama kararı aldık. Babamızın her bir organı bir başka kişiye hayat verecek. Babamızın başka bedenlerde yaşayacak olması bizim tek tesellimiz olacak” diye konuştu. 

GENÇ ÖLÜM BAĞIŞI TETİKLEDİ 

Beyin ölümü gerçekleşen Abdurrahman Bağatur’un yeğeni Burhan Bağatur ise, organ bağışı kararı almalarındaki en büyük etkenin 40 gün önce karaciğer yetmezliğinden kaybettikleri 17 yaşındaki yeğenleri Bedirhan Bağatur olduğunu söyledi. Bağatur, “17 yaşında genç bir insan organ beklerken vefat etti. Bu acıyı çok iyi bildiğimiz için aile olarak amcamızın organlarını bağışlama kararı aldık. Başka insanların acı çekmemesini istiyoruz” dedi.
Abdurrahman Bağatur’un cenazesi ise organ bağışı tamamlandıktan sonra ailesine teslim edildi. Bağatur’un cenazesi, toprağa verilmek üzere ambulansla Van’ın Özalp İlçesi’ne götürüldü.

Bu haber 2344 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek