ÖNCÜ AİLE VE ÖRNEK AİLE KONFERANSI DÜZENLENDİ

Siverek İlim Kültür Derneği ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından ortaklaşa yürütülen “Gençliğim Evi” projesi kapsamında “Öncü Gençlik ve Örnek Aile” konulu konferans düzenlendi.

ÖNCÜ AİLE VE ÖRNEK AİLE KONFERANSI DÜZENLENDİ
31 Mayıs 2014 - 08:57

ŞANLIURFA- Siverek İlim Kültür Derneği ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından ortaklaşa yürütülen “Gençliğim Evi” projesi kapsamında, Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde, saat 20.00’de, “Öncü Gençlik ve Örnek Aile” konulu konferans düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak Harran Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan katıldı. Konuşmasında ailede bireyler arası iletişimin önemine değinen Akan, “Hayran olduğumuz, eserlerinde deryaları bulduğumuz büyük insanların aile hayatlarına baktığımızda temelin ailede atıldığını görüyoruz. Çocuk ailede ne görürse onu uygular” dedi

Konuşmasında Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin “Evet, insanın en birinci üstadı ve tesirli muallimi, onun validesidir” sözünü hatırlatan Akan, “ Bu söz tüm anneler tarafından ezberlenmelidir. Allah Resulünün aile hayatı bize rehber olmalı. Onun gençlik yılları bize örnek olmalı. Olmalı ki gelecek nesiller şuurlu imanlı, milletine devletine faydalı insanlar olsunlar."dedi.

Akan’ın konuşmasının ardından 'Gençliğim Evi' projesi kapsamında yapılan Meyve Risalesi Kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2829 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek