Ömrünü İslami hizmetlere adayan genç hayatını kaybetti

Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcı Cemal Çınar’ın yeğeni Hışman Çınar böbrek yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ömrünü İslami hizmetlere adayan genç hayatını kaybetti
07 Aralık 2018 - 10:35

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde genç yaşında yaptığı İslami çalışmalarla tanınan Hışman Çınar (18) böbrek yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Çınar’ın yeğeni, İslami davadan dolayı uzun yıllar cezaevinde yatan Haşim Çınar’ın oğlu olan Hışman Çınar uzun zamandır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu.


Baba Haşim Çınar, 28 Şubat karanlık sürecinin ardından camide çocuklara Kur’an dersi verdiği suçlamasıyla! tutuklanmış, uzun yıllar cezaevinde yatmıştı. Babasının cezaevinde olduğu yıllarda, böbrek yetmezliği başlayan Çınar, ailesinin kısıtlı imkânları ile tedavi ediliyordu.


Yurt dışında böbrek nakli olduktan sonra Diyarbakır Dicle Üniversitesi Fakültesinde tedavisine devam eden Çınar, dün sabah taburca olduktan sonra Siverek’teki evine döndü. Dün gece aniden fenalaşan Çınar, yakınları tarafından yeniden Dicle Üniversitesi Fakültesine kaldırıldı. Çınar burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Çınar’ın cenazesi yakınları tarafından dün gece geç vakitlerde Siverek’e getirildi. Cenaze namazı, Şeyh Abdulkadir Geylani Camisinde kılınan Çınar, dava arkadaşlarının gözyaşları arasında Göksügüzel mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.


Ölümü ile sevenleri hüzne boğan Çınar, yıllardır böbrek yetmezliği ile mücadele vermesine rağmen İslami çalışmalardan bir an olsun geri kalmayarak, mücadelenin her safhasında en önde yürüyordu.


 


www.siverekgenclik.com


 

Bu haber 4318 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Remzi
    5 yıl önce
    Allah rahmet etsin bu genç yaşında yaptığı çalışmalar hürmetine ve çektiği hastalık günahlarına (inşallah günahsızdır)kefalet olsun mekanı cennet olsun inşallah
  • İbrahim
    5 yıl önce
    Allah rahmeti ile muamele etsin inşallah
  • Mehmet
    5 yıl önce
    Rabbim merhametiyle muamele etsin inşallah.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor