"Ölüm Yolunda Ölümler Son Bulsun"

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir araya gelen mahalle sakinleri düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile ölüm yolunda ölümlerin son bulması çağrısında bulundu.

"Ölüm Yolunda Ölümler Son Bulsun"
10 Eylül 2016 - 10:30





Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir araya gelen Yenişehir mahalle sakinleri düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile Siverek- Diyarbakır karayolunda meydana gelen ölümlü trafik kazalarına dikkat çekti.

Şirinkuyu üst geçidinde yapılan basın açıklamasını mahalle sakinlerinden Semir Güney okudu. Basın açıklamasında yaşanan trafik kazalarına dikkat çekilerek, “Yıllardır bizleri sevdiklerimizden ayıran ve ölüm yolu olarak adlandırdığımız, Siverek- Diyarbakır Karayolunda ölümlerin son bulması için bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Artık ölüm yolunda bir can kaybının yaşanmasına tahammülümüz kalmamıştır. Karayolunun bir an önce çevre yolu olarak şehir dışına alınması gerekmektedir. Bu uygulama kısa sürede faaliyete geçirilemeyeceğinden yolda acilen Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurularak, yol çift taraflı olarak tel örgülerle kapatılmalıdır. Yaya geçitleri ise yapılacak alt geçitlerden sağlanmalıdır”

Karayolunda bugüne kadar 60 insanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Güney, “ 60 insanımızı kurban verdiğimiz ölüm yolunun bizler için daha güvenilir bir hale getirilmesi bizleri yöneten idarecilerimizin en temel görevidir. Hiçbir şey insan canından daha önemli değildir. Günümüz teknolojisinde denizin altından geçen yollar yapıldığı, dağların delinip tünel yapıldığı, köprülerle saatlerce süren mesafelerin kat edildiği ülkemizde 250 bin nüfuslu Siverek'imiz için bu isteğimiz çok görülmemelidir. Buradan bir kez daha tüm yetkililere sesleniyoruz. Ölümler artık son bulsun, insanlarımız güven içinde yaşasın. Yolda gerekli düzenlemelerin yapılması için konunun takipçisi olacağımızı buradan ilan ediyoruz”

Basın açıklamasının ardından Şirinkuyu üstgeçidine “Dikkat Ölüm Yolu” yazılı pankart asıldı.

Basın açıklamasına Hüda-Par ve MHP ilçe teşkilatları da destek verdi.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2854 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü