ÖLÜM YOLUNDA KAZA UCUZ ATLATILDI

Siverek – Diyarbakır karayolunda bir TIR önüne çıkan kadını ezmemek için direksiyonu kırınca orta refüjü çıkarak karşı yola geçti.

ÖLÜM YOLUNDA KAZA UCUZ ATLATILDI
12 Mart 2013 - 10:53

ŞANLIURFA- Diyarbakır istikametinden Siverek istikametine gitmekte olan sürücüsü öğrenilemeyen 50 ET 372 plakalı TIR, Prof. Dr. Kamil Bulvarında seyir halinde iken, karayolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan kadına basmamak için direksiyonu kırınca, araç orta refüje çıkarak 50 metre sürüklenerek karşı tarafına geçti. TIR’ın karşı yola geçtiği esnada karşı yoldan herhangi bir araç gelmemesi olası bir faciayı önledi. Kaza sonunda araç sürücüsünün burnu bile kanamazken, araçta maddi hasar meydana geldi.

Kazanın ardından görgü tanıkları TIR şoförünün direksiyonu kırmaması halinde karşıya geçen kişiyi ezeceğini belirterek, kazanın ucuz atladığını savundu.

ÖLÜM YOLUNDA KARŞIDAN KARŞIYA GEÇMEK ÇOK ZOR

Şehrin tam ortasından geçen Diyarbakır- Şanlıurfa karayolunda daha öncede onlarca insanının karşıdan karşıya geçmeye çalışırken araçların altında kalarak can verdiğini belirten mahalle sakinlerinden Mühittin Bakan, “ Diyarbakır- Şanlıurfa Karayolu Yenişehir, Selimpınar, Şirinkuyu, Ayvanat ve Güney Mahallesinin tam ortasından geçiyor. Araçlar şehir içi olmasına rağmen 160-170 kilometre hızla bu yoldan geçiyorlar. Hem biz hem çocuklarımız karşıdan karşıya geçerken ecel terleri döküyoruz. Yetkililer bir an önce buna bir çare bulması lazım” dedi

Karayolunda Belediye tarafından yapılan üst geçitlerin vatandaşlar tarafından kullanılmadığını belirten mahalle sakinlerinden Mühittin A. ise “Üst geçitler akşam olunca çok ıssız oluyor ve geçmeye korkuyoruz. Gündüzde üst geçidi kullanmaya çalışsak yolumuz çok uzuyor. Binlerce insan her gün bu yolda karşıdan karşıya geçiyor. Herhangi üzücü bir durum olmaması için bu soruna acilen bir çare bulunmasını istiyoruz” dediler.

www.siverekgenclik.com





Bu haber 3007 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu