ÖLÜM YOLUNDA EDS KURULSUN

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden geçen, Siverek-Diyarbakır, Şanlıurfa Karayolunda meydana gelen trafik kazalarını önlemek için Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulsun.

ÖLÜM YOLUNDA EDS KURULSUN
18 Şubat 2014 - 10:35

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, şehir merkezinden geçen Siverek- Şanlıurfa, Diyarbakır Yolu dehşet saçmaya devam ediyor. Bugüne kadar karayolunda karşıdan karşıya geçemeye çalışan çoğu öğrenci 40 kişi can verirken, karayolunda bulunan kavşaklarda ise birçoğu ölümlü yüzlerce trafik kazası meydana geldi. Yaşanan bunca trafik kazasının ardından karayolunda, Karayolları Genel Müdürlüğü ve yetkili birimlerce herhangi bir önlem alınmaması ise insan hayatına verilen değeri gözler önüne serdi. Yapılacak birkaç kilometre yolla, karayolunun şehir merkezi dışına alınabileceğini savunan mahalle sakinleri bunun dışındaki alternatif çözüm önerilerine de sıcak bakıyor.

Karayolunda yapılan üst geçitlerin kullanışlı olmamasından ve üst geçit kullanma bilincinin toplumda oluşturulmamasından dolayı, yoldan geçen saatteki hızları bazen 150 kilometreyi bulan araçlar ise ölüm saçmaya devam ediyor. Son olarak Şirinkuyu Üst geçit kavşağına hızla giren TIR, kavşağa yaklaştığı zaman hızını kesmesi gerekirken, yeşil ışığa yetişeyim diye acele edince önündeki araçlara çarparak bir evin çatısı üzerinde durabilmişti. Kazada Mehmet Şah Çınar ağır şekilde yaralanmıştı.

Buradan yetkililere tekrar sesleniyoruz. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli olamaz. Günde binlerce insanın geçtiği bu yolda acilen önlem alın. Karayolunun şehir dışına alınması düşüncesi hayal gücünüzü bile zorluyorsa acilen Hilvan girişindeki gibi Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurarak Selimpınar üst geçitinden, Çermik –Viranşehir kavşağına kadar olan yolda denetimleri artırın. Hız sınırını 70 kilometre olarak belirleyin. Karayolunda bazı noktalara “Bu Yolda Şimdiye Kadar Hayalleri ve Umutları Olan Çoğunluğu Çocuk 40 İnsan Can Verdi” uyarısı bulunan ışıklı tabelalar asın. Eğer bu söylediklerimiz yaşanmadığı takdirde yeni ölümlerden sorumlu olacağınızı unutmayın.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3634 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü