ÖLÜM YOLUNDA BİR KAZA DAHA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Selimpınar Mahallesinde meydana gelen trafik kazasında 8 yaşındaki çocuk yaralandı. Mahalle sakinleri kazayı protesto etmek için 1 saat yolu kapattı.

ÖLÜM YOLUNDA BİR KAZA DAHA
23 Nisan 2013 - 10:35

Siverek ilçesinin Selimpınar Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, üst geçit olmadığı için karayolundan yolun karşısına geçmeyen çalışan ilkokul öğrencisi Azat Baytok'a (8) yoldan geçen bir araç çarptı. Mahalle sakinlerinin haber vermesi sonucu ambulans ile Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı çocuk burada tedavi altına alındı. Kaza sonrası mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak, üst geçit yapılması için eylem yaptı. Yol yaklaşık 1 saat boyunca trafiğe kapatılırken, karayolunda yaklaşık 5 km. kuyruk oluştu. Siverek Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yolun tekrar açılması için mahalle sakinlerini ikna edemedi. Selimpınar Mahallesi Muhtarı Bubo Tata ise, "15 yıldır buraya üst geçit yapılmıyor, 12 insanımız burada hayatını kaybetti. Yola üst geçit yapılması için yaptığımız başvurularda kimse bize dönüş yapmadı. Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor" dedi.

Öte yandan, Şanlıurfa Emniyet Müdürü'nün mahalle muhtarı ile konuştuğu esnada, kapalı alana girmek isteyen bir araç sürücüsüne vatandaşlar saldırırken, aracın camları kırıldı. Polis, olaya müdahalede bulundu.

Eylem noktasına gelen AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik , vatandaşlarla sorunun çözümü için konuştu. İlhan Çelik, Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürü'nü telefonla arayarak, mahalle muhtarı ile görüştürdü. Muhtar ile konuşan Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen, sorunun çözümü için en kısa zamanda uğraşacaklarını belirtti. Telefon konuşmasının ardından mahalle sakinleri yolu trafiğe açtı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3510 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem