ÖLMEDEN ÖNCE KÖYLERİNDE SU GÖRMEK İSTİYOR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Gögerçin Köyü’nde yaşayan 70 yaşındaki Süleyman Boyunağaç ölmeden önce dünya gözü ile köylerinde su bulunduğunu görmek istiyor.

ÖLMEDEN ÖNCE KÖYLERİNDE SU GÖRMEK İSTİYOR
25 Kasım 2013 - 14:10

ŞANLIURFA- Siverek ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Gögerçin Köyü’nde köy sakinleri yıllardır susuzluk ile mücadeleye veriyor. Su ihtiyaçlarını köylerine 1 kilometre uzaklıkta bulunan göletten eşekler ile taşıyarak karşılayan köy sakinleri geçen hafta seslerini duyurmak amacıyla Siverek- Diyarbakır Karayolunu trafiğe kapatmışlardı.

Köy sakinlerinden Süleyman Boyunğaç (70) köylerinin ismini su taşıyan eşeklerle duyurduğuna dikkat çekerek, “Yerleşim yerleri isimlerini manzara ve ürünleri ile duyururken bizim köyümüzde ismini su taşıyan eşeklerle duyurmuştur. Köydeki eşekler sabahın ilk ışıkları ile göreve hazır bir şekilde bekler. Sabah köründe çocuklarımız, kızlarımız, gelinlerimizin ilk işleri eşeklerle köyümüze 1 kilometre uzaklıktaki göletten su taşımaktır” dedi.

Köylerinin en büyük sorunun su sıkıntısı olduğunu dile getiren Süleyman Amca, ölmeden önce dünya gözü ile suya kavuşmak istediklerini söyledi. Köylerinde il özel idaresi tarafından yapılan su bulma çalışmalarının sonuçsuz kaldığına dikkat çeken Süleyman Amca, “ Yanı başımızdaki Karacadağ merkez su hattını kimse görmüyor mu? Sadece seçimle başa gelen bir yönetici olmasın, seçim arifesinde boş sözlerle biz masumları aldatmasınlar. İlle de sorunumuza çözüm için bazıları gibi kendimizi yakalım? Yoksa yine yol mu keselim? Tek isteğimiz suya kavuşmaktır. Yöneticiler bunu bize fazla görmesinler.70 yıldır eşek sırtında su getirmekten bıktım. Bizim gelinlik çağına gelen kızlarımızda bıktı. Acaba yöneticilerin kızları aynı durumda olsalardı ne yaparlardı.

Sinan Yarıcı / www.siverekgenclik.com


Bu haber 3012 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış