Okullarını kuş yuvaları ile donattılar

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Vakıf Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri okulun her tarafını kuş yuvaları ile donattı.  

Okullarını kuş yuvaları ile donattılar
14 Nisan 2019 - 10:57

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Vakıf Ortaokulu, öğrencilerine canlılara ve doğaya karşı sorumluluk bilinci aşılamak amacıyla okulun dört bir tarafını kuş yuvaları ile süsledi.


Konu hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hüseyin Karsen, amaçlarının öğrencilerine canlılara ve doğaya karşı bilinç aşılamak olduğunu belirterek, “Son zamanlarda can dostlarımız olan hayvanlara karşı akla hayale sığmayan olayların yaşanması toplum olarak insanlığın durumunu gözler önüne sermektedir. Siverek Vakıf Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri olarak canlılara ve doğaya karşı bilinç ve sorumluluk oluşturmak amacıyla yaklaşık bir ayda öğrenciler kendi çabalarıyla can dostları kuşlar için yuvalar yaptılar. Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte kuşların yavrulama döneminde okulun penceresine, balkonuna yuva yaptıkları fark ediyoruz. Bundan dolayı yuvalarının ve yavrularının daha güvende olması için hem de yazın sıcağından korunmalarını sağlamak amacıyla bu çalışmayı yaptık.” diye konuştu.


Öğrencilerin büyük emek verdiğini ifade eden Karsen, “ Bu kapsamda hazırlamış oldukları kuş yuvaları okulun duvarlarını astık. Bu çalışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi. 


www.siverekgenclik.com

Bu haber 3138 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü