OKULLARINA ARA VEREN ÖĞRENCİLER YÜZ YÜZE EĞİTİM GÖRÜYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde çeşitli nedenlerle eğitimine ara vermek zorunda kalan gençler, meslek sahibi olmak ve diploma almak

OKULLARINA ARA VEREN ÖĞRENCİLER YÜZ YÜZE EĞİTİM GÖRÜYOR
23 Ocak 2012 - 10:12
için Açık Öğretim Meslek Lisesine kaydını yaptırarak yüz yüze eğitim görmeye başladılar.

Siverek Teknik ve Meslek Lisesinde, farklı mesleklerde çalışan gençler 10,11. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim gören açık öğretim meslek lisesi öğrencileri olan gençler, mesai saati dışında lisede Bilişim Teknoloji alanında pratik eğitimlerini görerek yapılan açık öğretim meslek lisesi sınavlarına hazırlanıyor.

Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni Fuat Çoban, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti "İlçede çeşitli nedenlerle eğitimine ara veren 25 öğrenci, Açık Öğretim Meslek Lisesi Bilişim Teknoloji Bölümüne kaydını yaparak yüz yüze eğitim görüyor. Haftada 4 gün mesai saatleri dışında yaklaşık 30 saat uygulamalı olarak ders veriliyor. Meslek lisemizde toplam 55 öğrencimize Bilişim teknoloji ve Elektrik Bölümleriyle hizmet vermekteyiz. Kayıt yapmak isteyen kişiler 12 kişilik bir grupla Açık Öğretim Meslek Lisesinde her hangi bir bölüme kaydını yaptırarak yüz yüze eğitim ve uygulamalı olarak derslerine ve sınavlarına hazırlanabilirler. Öğrencilerimiz burdan aldığı diplomayla üniversiteye kayıt yaptırma, kendi işyerini açarak mesleklerine devam edebilirler. İdare olarak bunu yapmamızdaki amaç ilçede eğitim seviyesini yükseltmek ve çeşitli nedenlerle okula gidemeyen vatandaşları eğitime kazandırarak meslek sahibi yaparak istihdamlarına olanak sunmaktır’’ dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Lütfü Balkır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Amacımız ilçede eğitim dışı kalmış bireyleri eğitime kazandırmaktır. Bu çalışmalarımız ilköğretim ile orta öğretimde çeşitli nedenlerle eğitimlerine ara veren vatandaşlarımıza yasal ölçülerde olanak sağlayıp onları eğitime kazandırmaktır’’ dedi.








Bu haber 2154 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti