OKULLARIN TATİLE GİRMESİYLE SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUK SAYISI ARTIYOR

Lütfü Yalgı Tüm Türkiye’de okulların tatile girmesiyle birlikte kentimizde de sokakta çalışan çocukların sayısında artış olduğu görülüyor.

OKULLARIN TATİLE GİRMESİYLE SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUK SAYISI ARTIYOR
13 Haziran 2012 - 07:40



Okulların tatile girmesinin ardından 9–15 arası yüzlerce çocuk sabah ve gece geç saatlere kadar sokakta aileleri tarafından çeşitli işlerde çalıştırılıyor.


Bu konuda yetkilileri göreve davet ederek küçük yaşta çocukların tatilde sokakta çalıştırılmamasıyla ilgili bir an önce önlem alması gerekir.İlgililerin ailelerle görüşülerek haklarında işlem başlatmalıdırlar. Geleceğimizi oluşturan çocuklarımızın tatil döneminde gece geç saatlere kadar dışarıda kalmamaları için İlçe Kaymakamlığı, Siverek Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ile ilgili kurumlar çocuklarımızın çalışmasına izin vermemelidir. Yaklaşık 4 gündür okulların tatile girmesiyle sokakta geçe geç saatlere kadar çalışan çocukların sayısında hızlı bir artış olduğu görülüyor.


İlgilileri duyarlı olmaya davet ederek; çocuklarımıza sosyal yaşam alanları oluşturarak çocuk ve gençlerimizi tatil boyunca sokakta çalışmalarını engelleyerek onları sportif faaliyetlere yönlendirmek adına kısa süre için çalışmalara imza atmaları gerekir. Çocuklarını sokakta zorla çalıştıran, gece geç saatlere kadar her türlü istismarla karşı karşıya bırakan aileler hakkında ciddi çalışmalar başlatılmalıdır.


           


Bu haber 2620 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti