OKUL MÜDÜRLERİNE YAPILAN HAKARET KINANDI

Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilciliği düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla okul müdürlerine yapılan hakareti kınadı.

OKUL MÜDÜRLERİNE YAPILAN HAKARET KINANDI
24 Kasım 2012 - 15:42

BASINA VE KAMUOYUNA


Öğretmenler gününün büyük bir törenle kutlandığı 24 kasım tarihinin arefesinde. iki gün ara ile iki farklı okulda, büyük bir özveriyle çalışan iki taşıma ilköğretim okulu müdürümüz gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde gerekse kendi okullarında tehdit edilip hakarete uğramışlardır.

Büyük bir özveri göstererek eğitim-öğretim için canlarını hiçe sayan öğretmen ve idarecilerimizin bu tür olaylara maruz kalmasını sendika olarak şiddetle kınıyor tüm yetkilileri derhal göreve davet ediyoruz.

Bazılarının rantı için, hem bölgemizin hem de ilçemizin eğitim verimliliği açısından baltalanmasına neden olan bu tür olaylar, zaten eğitim öğretimde geri olan bölgemizi daha da gerilere götürmektedir.

Bu olay ne ilk ne de son olacağa benzemektedir. Taşımalı eğitimin başladığı 2007 yılından itibaren devam eden ve mahalli çözümlerle geçiştirilen bu tüt sorunların, artık ciddi yaptırımlarla çözüme kavuşturulması elzem olmuştur.

Sendikamızca yapılan araştırma ve inceleme sonucunda sorunu oluşturan etken ve çözüm önerilerini kısaca sıralamak istiyoruz:

Yıllardır devam ede gelen alışkanlıklardan ötürü taşıma ihalesini alan şoförler gelmediği günlerinde imzasını puantaja atmak istiyorlar. Bunu bazen tehdit, bazen de dost ahbap ilişkisiyle yürütmeye alışkın olan firma sahipleri bu tutumlarına karşı gelen okul idarecilerini de tehdit edebiliyorlar. Çözüm olarak diyoruz ki; İlçe milli eğitim müdürlüğü denetimlerde sık sık trafik zabıtalarıyla birlikte kontrole çıkmalı, eksik evrak veya farklı araçla karşılaştıklarında derhal sözleşmesini feshedip ilgili firmayı men etmelidir.

Özel idare ihaleleri düzenlerken, araçların ruhsat kontrolünü ciddi bir şekilde yapmalı, ilgili firmaların araç değişiminde okul müdürlerinin uyarılarını ciddiye alıp sözleşmeleri derhal fesh etmelidir.Taşımalı araçların ihalesini alan firmalarla milli eğitim müdürlüğü ciddi bir toplantı yapmalı şoför ve ihale yetkililerine görev ve sorumluluklarını bildirmelidir. Birçok firma sahibi okul müdürlerini kaale bile almamakta direkt ilçe milli eğitim müdürlüğünden işini halletmeye çalışmaktadır.

Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri ve okul öğretmenlerini ihaleyi alan firmadan daha değerli olduğunu hissettirmelidir. Çünkü sendikamıza gelen şikâyetlerde idare ve firma yetkilileri arasındaki en ufak bir tartışmada ilçe milli eğitim müdürlüğü direkt yetkili firmaya taraf olabilmektedir. Bunun en açık örneği de bazı okullarda branş öğretmenlerinin sabah saat 6.30’dan akşam saat 5.00’e kadar okulda kalacakları düşünülmeden, sadece ilgili taşıma firması araç sıkıntısı çekmesin diye 5.sınıfları öğleden sonraya almıştır.

Eğitim-Bir-Sen olarak diyoruz ki; artık yıllardır devam eden bu büyük sorun, kanunlar çerçevesinde halledilsin. Öyle anlaşılıyor ki tamamen keyfi uygulamalar hukuk haline getirilmeye çalışılmaktadır.

Hiçbir firma, hiçbir kişi ne devletten ne de hukuktan üstün değildir. Türkiye’nin diğer il ve ilçelerinde uygulanan yönetmelik ne ise ilçemizde de artık uygulansın istiyoruz..

Bugünden itibaren bu konunun yakından takipçisi olacağımızı bildiriyor, okul idarecilerimizi de cesur olmaya, kanunsuz uygulamalara göz yummamaya, gerektiğinde derhal cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmalarında çekincelerinin olmamalarını istiyoruz.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü de gerekli denetim ve yaptırımları zamanında yapmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Siverek Eğitim-Bir-Sen Temsilciliği


Bu haber 3247 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek