ÖĞRETMENLERİN TC'Sİ İLE DOLANDIRICILIK

Siverek Gençlik Sitesinde dün yayınlanan "Sağlık'ta Kabak Tadı Veren Dolandırıcılık" haberinin ardından yeni mağdurlar çıkmaya başladı.

ÖĞRETMENLERİN TC'Sİ İLE DOLANDIRICILIK
07 Şubat 2013 - 15:54

Siverek Gençlik Sitesinde dün yayınlanan "Sağlık'ta Kabak Tadı Veren Dolandırıcılık" haberinin ardından yeni mağdurlar çıkmaya başladı. Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Fikret Aslanparçası, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin, kendisini ifadeye çağırarak, TC numarası ile özel hastanelere giriş yapıldığını söylediğini ileri sürdü.

Aslanparçası, "SGK müfettişleri tarafından milli eğitime gönderilen ve ifadeye çağrılan listede benim adım da vardı. Yaklaşık 150-200 öğretmen vardı ki daha önce de 150 yakın öğretmenin ifadeye çağrıldığını duymuştum. Ben de ifade vermeye gittim. SGK müfettişi ile görüştüm. Özel hastanelere gidip gitmediğimi sordu ve bana bir liste verdi. Hangilerine gidip gitmediğimi işaretlememi istedi. Ben de listeyi gördüğümde şaşırdım. Hiç adını duymadığım, önünden bile geçmediğim sağlık kuruluşlarından giriş yapıldığını gördüm. Tabii bunu daha önce ifadeye giden öğretmen arkadaşlarımdan duymuştum. Hiç gitmedikleri halde 50-60'a yakın giriş yaptıklarını, her hafta giriş yapıldığını ifade etmişlerdi. Bunu bir anlamda test etmiş bulunduk" dedi.

Görüşmeye değinen Aslanparçası, "SGK müfettişi, 'ayda 400 bin TL para alan sağlık kuruluşu var' dedi. 400 bin TL çok ciddi bir rakam. Hak etmedikleri bir para. Neticede bizim cebimizden çıkan para olduğunu düşünüyorum. Önemli kuruluşlar, halk için gerçekten ciddi önem arz eden kuruluşlar. Ama bu yola sapmaları sıkıntılı. Bunun bir an önce düzeltilmesini temenni ediyorum. Müfettişler inşallah gereğini yapar" diye konuştu.


www.siverekgenclik.com


Bu haber 3756 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem