ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLAMAYACAKLAR

Haber MerkeziŞanlıurfa Eğitim Bir-Sen Başkanı İbrahim Çoşkun yaptığı basın açıklamasında bu seneki öğretmenler gününü kutlamama kararı aldıklarını açıkladı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLAMAYACAKLAR
23 Kasım 2011 - 08:52



BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ


Şube Başkanımız İbrahim Coşkun, Milli Eğitim Bakanlığının eğitim çalışanları ile ilgili olarak aylardır devam eden olumsuz açıklama ve uygulamalarla ilgili sendika binasında yaptığı basın açıklamasında Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen yönetim kurulunun aldığı "Öğretmenler Gününü Kutlamama" kararını açıkladı. Coşkun; "Geçtiğimiz ay içerisinde Van ilimizde meydana gelen deprem ve ardından devam eden artçı sarsıntılarda hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza ve hassaten bölgeye hizmet üretmek amacıyla eğitim neferi olarak gelip, depremde hayıtını kaybeden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz." 1981 yılının 24 Kasım tarihinden beridir “Öğretmenler Günü” olarak kutlanan ve seyirlik tiyatro sahnelerini andıran resmi açıklamaların arka arkaya yapıldığı ve Eğitim-Bir-Sen olarak “Eğitim Çalışanları Günü” olarak kutlanmasının daha uygun olacağını düşündüğümüz bu önemli gün, her yıl biraz daha anlamsızlaştırılarak adeta eğitim çalışanlarının moralini bozma gününe dönüştürülmüştür.

Devlet yetkililerinin yıl boyunca öğretmenler aleyhine sarf ettikleri olumsuz cümlelerin tamamı bir günlüğüne rafa kaldırılmış, bir gün sonra tekrar raftan indirilmiştir. “Öğretmenler aslında her şeyin en iyisini hak ediyorlar ama…,aslında doktorları, milletvekillerini hatta Cumhurbaşkanını bile yetiştirenler öğretmenler, arkasından özel sohbetlerde; azizim her öğretmen bizim Akil Hoca gibi olsa canımı yesinler, ama öyle değil ki” derken Akil Hocalarının da aynı şartlarda öğretmenlik yaptığını unutuyorlar da haberleri yok.

Bu yıl öğretmenlerin bu açıklamalara tahammülü yok. Öğretmenler daha iyi koşullarda yaşamak istiyorlar, herkesin istediği gibi. Bunu isterken de, her dönemdeki hükümet yetkilileri bu standartları yerine getirmek için direttiğinde de öğretmenler gerçekten kutsal olan görevlerini yapmaktan geri durmuyorlar. Çünkü herkes şunu unutuyor: Bir öğretmeni görevine sadakatle bağlayan, bir köy okulunda öğretmenler günü hediyesi olarak aldığı sıcak bir yufka ekmektir.

2011-2012 eğitim-öğretim yılının adeta öğretmenlere tokat atma yarışına dönüştüğü bir ortamda bu günü kutlamanın çok anlamlı olmadığını düşünerek, cefakâr öğretmenlerimizin de desteğiyle bu yıl Öğretmenler Günü kutlamalarına katılmıyoruz. Kutlamama gerekçelerini kamuoyuyla paylaşmak için de herkesi 24 Kasım Perşembe günü saat 13.30’da Karakoyun İş Merkezi önüne bekliyoruz.


Bu haber 1702 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü