ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KABUL ETMİYORUZ

Siverek Özgür Eğitim-sen Siverek Temsilciliği yayınladığı mesajda 24 Kasım tarihinde kutlanan öğretmenler gününün darbeci zihniyetin ürünü olduğu belirtilerek, 24 Kasım tarihini öğretmenler günü olarak kabul etmiyoruz, denildi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KABUL ETMİYORUZ
23 Kasım 2012 - 12:29

Darbelerin ve Darbecilerin Tüm İzleri Silinmelidir.

Basına ve Kamuoyuna


 


Bilindiği gibi her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanan öğretmenler gününün tarihi kökleri 24 Kasım 1981’e dayanmaktır.


 


Her yönüyle “tepeden” dayatılan ve anma etkinliği adıyla öğrenci ve öğretmenlere eziyete dönüşen malum günün bizce hiçbir değeri yoktur.


 


Darbe sürecinde sivil toplumun önünü tıkayan, temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasını rafa kaldıran ve türlü adaletsizliklerle kendini var etmeye çalışan bu zihniyet dönemin güçlü öğretmen derneklerini/sendikalarını kapatmış ve ardından –alay eder gibi- 24 Kasım tarihini öğretmenler günü olarak ilan etmiştir.


 


30 yıl geçmesine rağmen hala kirli izleriyle karşılaştığımız darbeyi, darbeci zihniyetleri ve bu zihniyetlerin hayattaki hiçbir yansımasını/dayatmasını kabul etmediğimiz gibi 24 Kasım tarihini de öğretmenler günü olarak kabul etmiyoruz.


 


Özgür Eğitim-Sen genel merkezi düzeyinde alınan “24 Kasım etkinliklerine katılmama” kararını anlamlı buluyor ve Siverek temsilciliği olarak bu kararı destekliyoruz.


 


Özgür Eğitim-sen Siverek Temsilciliği


Bu haber 3262 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor