ÖĞRETMEN PROMOSYONLARIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASIDIR

EĞİTİM BİR-SENSİVEREK TEMSİLCİLİĞİEğitim-bir-sen Siverek Temsilciliği olarak, daha önce Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşmemizde, bankaların çalışanlara kendi bankalarından maaş almaları kaydıyla vermiş olduğu promosyonların % 30 luk  birim payının,

ÖĞRETMEN PROMOSYONLARIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASIDIR
01 Nisan 2008 - 15:59
üyelerimizin talebi üzerine kesilmemesi gerektiğini belirtmiştik. Ancak ilçe milli eğitim müdürü Sayın Kadir ÇELİK bu konuyu köy öğretmenleriyle görüşüp, anket sonucu mutabakatla çözeceğini belirtmişti.      Adı belirtilen toplantı yapılmış, ancak hiçbir öğretmene anket formu verilmemiş, anket düzenlenmemiştir. Birkaç kişinin oylamasıyla tüm köy öğretmenlerinin promosyonunun %30 luk kısmına el konulmuş, hiçbir sendika ile sözleşme imzalanmamıştır. Olay tamamen oldu bitiye getirilmek istenmektedir. Durumdan haberdar olan ilçe kaymakamı Sayın Kemal YILDIZ’la  görüşmemizde, basın açıklaması için beklememizi durumun düzelteceği belirtmişti. Ancak aradan süre geçtikçe ilçe milli eğitiminin keyfi uygulaması devam etmektedir.
    Söz konusu genelgenin 2.maddesinde durumla ilgili aynen şöyle denilmektedir;
-Başbakanlık  Genelge 2007/21
MADDE  2:  Aylık ve ücretlerin hangi banka aracılığı ile ödeneceği, oluşturulacak üç kişilik bir komisyon tarafından istekli bankalardan teklif alınmak suretiyle tespit edilecektir. Komisyon, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında söz konusu birimde görev yapan toplam personelin en az % 10’unun sendikalı olması halinde yetkili sendikadan bir üye ile merkez teşkilatında üst yönetici; taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından ilgili birimde görev yapanlar arasından seçilecek bir üyeden oluşacaktır. Yetkili sendikadan üye bulunmadığı durumlarda üçüncü üye ilgili birimde görev yapan personel arasından harcama yetkilisi tarafından seçilecektir. Protokol, komisyon tarafından belirlenen banka ile harcama yetkilisi tarafından imzalanacaktır.
  Ayrıca ilçe milli eğitim müdürlüğü ısrarla çalışanlardan Siverek Öğretmenevi yapımında kullanılmak üzere %30 luk bir kesinti yapacağını belirtmiştir. Bu kesintiyi bankadan hemen talep eden müdürlük, çalışanların promosyonlarını ise aylık taksitlere bağlamaktadır. Genelge gereği ilçe milli eğitim müdürlüğü denetleme birimi olarak geçmekte %30 kesinti hakkı ise çalışanın görev yaptığı birimde kullanılmak üzere ayrılabilir denilmektedir
. Genelgenin ilgili maddesinde;
- MADDE 4: Yapılan protokoller uyarınca, banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte, toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere Komisyonca belirlenecek tutar, birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabilecektir. Bu tutarlar, merkez teşkilatında üst yönetici, taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde kullanılacaktır. Yapılacak harcamaların birimin faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli ve zaruri harcamaları ihtiva etmesi; çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, işyerlerinde verim ve çalışanların memnuniyeti ile sunulan hizmetin kalitesini artırıcı amaçlarla ortak kullanım alanları için sarf edilmesi zorunludur. Bu tutarların belirlenen amaçlar dışında kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek ve yıl içinde yapılan harcamalar merkez teşkilatında üst yönetici, taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından denetlettirilecektir.
Denilmektedir.
   İlçe milli eğitim müdürlüğünün bu konudaki yanlış tutumu nedeniyle; EĞİTİM-BİR-SEN olarak  2007 yılında, ilçe kaymakamı Seddar YAVUZa vermiş olduğumuz  şikayet dilekçesin neticesinde, bakanlık müfettişleri olayı incelemiş ve  ilçe milli eğitiminin haksız olduğu tespit edilmiştir Bu konu ile ilgili hukuki süreç henüz sonuçlanmamıştır.
İlçe milli eğitim müdürlüğünün bu keyfi tutumundan vazgeçip bir an önce çalışanların promosyonları konusunda gerekli sözleşme ve hukuki gerekçeleri yerine getirmesini tüm üyelerimiz adına talep ediyoruz.
  Tüm Eğitimciler Birliği Sendikası üyelerine ve kamuoyuna duyurulur.
 
Mehmet Hacı LALE
Eğitim-Bir-Sen
Siverek Temsilciliği Başkanı

Bu haber 2722 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem