ÖĞRENCİLERİN DİYARBAKIR GEZİSİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde faaliyet gösteren Siverek Eğitim ve Dayanışma Derneği; “SODES İle Işığa Doğru Projesi” kapsamında...

ÖĞRENCİLERİN DİYARBAKIR GEZİSİ
03 Nisan 2013 - 15:35

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde faaliyet gösteren Siverek Eğitim ve Dayanışma Derneği; “SODES İle Işığa Doğru Projesi” kapsamında öğrenim gören 100 öğrenciye Diyarbakır gezisi düzenledi.

Yapılan gezi programı kapsamında sabah saatlerinde Diyarbakır’a bağlı Eğil ilçesine götürülen öğrenciler, Elyas, Zülfikar Peygamber Nebi Harun ve diğer nebilerin kabirlerini ziyaret etti. Eğil’deki kabir ziyaretlerinin ardından öğrenciler kent merkezine götürüldü. Şehir merkezinde gezdirilen öğrencilere, kentin tarihi hakkında bilgi verildi. Diyarbakır’daki tarihi surlar, Keçi burcu, Hevsel bahçeleri, Dicle nehri, 27 sahabe ve Hz. Süleyman’ın da kabrinin bulunduğu Hz. Süleyman Camii gezdirildi. Öğrenciler Diyarbakır’daki Dicle kolejini de ziyaret etti.

İlk defa Siverek dışına çıktıklarını belirten bazı öğrenciler kentteki tarihi mekânlardan oldukça etkilendiğini belirtti. Öğrenciler geziden bir hayli mutlu oldukları gözlendi. Bazı öğrencilerin sevinçlerini arkadaşları ve okuma salonu idarecileri ile paylaştığı görüldü. Gezi programından memnun olduklarını dile getiren öğrenciler; “Bizleri buralara getiren idarecilerimize teşekkür ederiz. Bu tür güzel şeylerin devam ettirilmesini istiyoruz” dediler.

Tarihi gezintinin ardından öğrenciler daha sonra Luna parka götürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Sodes Projesinde görevli Öğretmenlerden VEYSİ TANRIKULU; “Öğrencilerin kendi yaşadıkları yerden daha farklı yerler keşfetmelerine olanak tanınması ve farklı sosyo-kültürel aktivitelere katılımları sağlanmasından dolayı öğrencilerimizin yaşadığı mutluluğu bizde paylaşıyoruz. Olanaklar elverdiği sürece toplum yararına faaliyetlere vesile olacak ve daha güzel etkinlikleri yapmaya çalışacağız” dedi.

Haber: Cuma Sarı





Bu haber 2818 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor