Öğrencilere ayin yaptıran müdür Birecik'te de görevden uzaklaştırıldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, 10 Kasım etkinliklerinde öğrencilere ayin yaptıran okul müdürü görevden uzaklaştırıldı.

Öğrencilere ayin yaptıran müdür Birecik'te de görevden uzaklaştırıldı
19 Kasım 2019 - 10:08

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yılı sebebiyle Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde düzenlenen anma törenlerinde, öğrencilere ayin yaptırıldığı ortaya çıkmıştı.


Sadettin ve Feyhan Karaata ortaokulunda çekildiği iddia edilen görüntülerde, öğrencilerin düzenlenen törende Mustafa Kemal'in posteri önünde eğildikleri gözüküyordu.


Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla gelen tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlatmıştı.


Yapılan açıklamada, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında, günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algıya sebebiyet veren nitelikte etkinliklere yer verildiği tespit edilmiştir. Bakanlık maarif müfettişlerince titizlikle soruşturulmakta olan konunun hassasiyetine binaen, etkinliğin icra edildiği okul müdürleri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır. Soruşturma süreci hassasiyetle ve en kısa sürede tamamlanacaktır." İfadeleri kullanılmıştı.


Alınan bilgiye göre, yapılan soruşturma neticesinde Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi, Sadettin ve Feyhan Karaata ortaokulu müdürünün de görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. (İLKHA)


Bu haber 1957 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması