ÖĞRENCİLER OBEZİTEYE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜRÜDÜ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir grup ortaokul öğrencisi çağın en büyük hastalığı olan Obezite hastalığına dikkat çekmek için yürüdü.

ÖĞRENCİLER OBEZİTEYE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜRÜDÜ
19 Mart 2013 - 12:19

ŞANLIURFA- Siverek Dumlupınar Ortaokulu’nda okuyan bir grup öğrenci, çağımızın en büyük sağlık sorunu olarak gösterilen obezite hastalığına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaptı. Beden eğitim öğretmenleri Hatem Ahmet Cengiz ve Funda Pay öncülüğünde İlçenin Hacı Ömer Mahallesi’nde bulunan Dumlupınar Ortaokulu’ndan, Hürriyet Caddesine doğru yürüyen öğrenciler ellerinde taşıdığı dövizlerle obezitenin zararlarına dikkat çekti. Yürüyüşün ardından açıklama yapan öğretmenlerden Hatem Ahmet Cengiz, çağın en büyük sorunun obezite olduğunu belirterek, “ Amacımız toplumda obezite sorununa dikkat çekmek. Yememize içmemize çok dikkat etmeliyiz. Her gün mutlaka yarım saat bile olsa spor yapmamız gerekiyor” dedi

Çağın en büyük sağlık problemi olarak görülen Obezite, insan vücudunda yağ hücresi(leri)nde depolanan doğal enerji rezervlerinin ciddî risk oluşturacak düzeyde artması ve sonuçta ölüm oranlarının kaçınılmaz olarak yükselmesi olarak tanımlanıyor.

www.siverekgenclik.com







Bu haber 4610 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması