ÖĞRENCİLER HEM ÖĞRENİYOR HEM KAZANIYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek Kız Teknik Meslek Lisesi Öğrencileri okullarında hem meslek öğreniyorlar hem de kendi imkânlarıyla

ÖĞRENCİLER HEM ÖĞRENİYOR HEM KAZANIYOR
26 Ocak 2012 - 11:40
el sanatları bölümünde nikâh şekeri yanı sıra yeni doğan çocuklar için çocuk şekeri üreterek satıyorlar.

Kız teknik Meslek Lisesi El Sanatları Hocası Nadide Tonaydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti ’’Lisemizde meslek bölümlerinden unutulmaya yüz tutmuş el sanatları bölümümüz kapatılmak üzereydi. Biz de öğrencilerimiz tarafından okulumuzda gelenekleri yaşatmak adına ilçede unutulmaya yüz tutmuş geleneklerden biri olan nikâh şekeri ve yeni doğan çocuklar için çocuk şekeri üreterek el sanatları bölümümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. El snataları bölümde okuyan 42 öğrencimiz tarafından üretilen ve okulumuz tarafından alınan siparişleri kendi elleriyle emek vererek günlük olarak 100 adet yaparak satıyorlar. Bölümümüzün ayakta durması için ilçede öğrencilerimiz destek olmak için daha çok sipariş almamız lazım. El sanatları mesleğimizde hem kızlarımız okuluna devam edecek, hem de gelecek zamanda meslek sahibi olarak işlerini en iyi bir şekilde yürütülmesi açısından kendilerine katkı olacaktır. Bu çalışmalarımıza destek olunması ve genç kızlarımıza imkânlar verilerek işletmelerinde sipariş vermesini bekliyoruz’’ dedi.

Okul öğrencilerinden Sabiha Araç, yaptığı açıklamada ''Okulumuzda bulunan el sanatları kursunda nikah şekeri, çocuk şekeri üretimi yapıp hem meslek öğreniyoruz hem de  okul harçlığımızı  çıkarıyoruz'' dedi.

Okul müdürü Yusuf  Karataş ''İlçemizde  nikah şekeri satışı yapan bir merkez olmadığı için bu konuda vatandaşlardan talep geldi. Öğrencilerimiz bu ihtiyacı karşılıyor. Öğrencilerimiz okulumuzda edindikleri meslek dallarında kendi işyerlerini kurabilirler. Öğrencilerimiz nikah şekerlerini ve çocuk şekerlerini sipariş üzerine yapıyorlar" dedi.








Bu haber 2132 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü