Obeziteye dikkat çekmek için yürüdüler

ŞANLIURFA- Siverek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından çağın en büyük hastalığı olarak kabul edilen obeziteye dikkat çekerek, farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Obeziteye dikkat çekmek için yürüdüler
06 Eylül 2018 - 20:36

Siverek İlçe Sağlık Müdürlüğü, her yıl 3-9 Eylül arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası münasebetiyle, Obezite hastalığına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Siverek Üçgen Parkı ve Mehmetçik İlkokulu güzergahında gerçekleşen yürüyüşe, İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli, 2 NOLU Aile Destek Merkezi kursiyerleri ve Siverek Belediyesi personeli katıldı. "Obezite için harekete geçin" pankartı taşıyan grup sık sık obezeti hastalığına dikkat çeken sloganlar attı.

Siverek Toplum Sağlığı Merkezi görevli Diyetisyen Hamza Kurç tarafından yürüyüş sonrasında yapılan açıklamada, halk sağlığının, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğini kaydetti.

Günlük yaşamda fiziksel aktivite ve egzersizlerin önemine dikkat çeken diyetisyen Kurç, "Çocukluk çağından itibaren düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz; bireyin sağlığını koruyan ve geliştiren, yorgunluğa ve hastalıklara karşı direncini artıran çok önemli bir faktördür. Çağımızda ise teknolojide yaşanan gelişmeler yaşam koşullarını kolaylaştırmış fakat daha hareketsiz bireylerin oluşturduğu toplumlar ortaya çıkarmıştır. Bugün düzenlemiş olduğumuz yürüyüş ile obezite hastalığına dikkat çekmek istedik. Etkinliğimize katılan belediye çalışanlarına, 2 Nolu Aile Destek merkezi kursiyerlerine ve müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür ederim."

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2444 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü