NİSSİBİ KÖPRÜSÜ HAYIRLI OLSUN

Adıyaman-Kâhta-Siverek-Diyarbakır karayolunu birbirine bağlayacak Nissibi Köprüsünün temeli atıldı.

NİSSİBİ KÖPRÜSÜ HAYIRLI OLSUN
24 Haziran 2012 - 15:22

Adıyaman-Kâhta-Siverek-Diyarbakır karayolunu birbirine bağlayacak Nissibi Köprüsünün temeli atıldı. Narince Feribot İskelesi civarında yapılan temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan,  AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Grup Başkanvekili Av.Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Metiner, Murtaza Yetiş, Mehmet Kasım Gülpınar ile Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile Siverek AK Parti ilçe başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ile Adıyaman ve Kâhta’dan kurum amirleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve çok sayıda Siverek ve Kâhtalı vatandalar katıldı.


Törende konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme BakanıBinali Yıldırım40 milyon Euro’ya mal olacak olan 610 metre uzunluğundaki Adıyaman-Kâhta-Siverek arası Nissibi köprüsü Türkiye’nin 3. büyük asma köprüsü olarak tarihe geçecek, Nissibi Köprüsü’nün hizmete girmesiyle yörenin tarih ve kültür turizmi açısından yüksek potansiyele sahip olacağı gibi, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına da önemli katkılar sunması bekleniliyor. Bir anlamda Adıyaman’ın kaderini değiştirebilecek olan bu önemli köprü söz konusu feribot geçişinin bulunduğu kesimde, Baraj Gölü üzerine 610 metre uzunluğunda 24.50 m genişliğinde 2×2 taşıma yoluna sahip, gergin eğik kablo askılı (Cable Stayed) olarak projelendirilmiş ve çalışmalar da tamamlanmıştı.


2014 yılının temmuz ayında açılması beklenen Nissibi köprüsünün 2014 yılının ocak ayına alınarak hizmete sunulması bekleniyor.


FERİBOTLA TEHLİKELİ YOLCULUKTA SON NOKTA NİSSİBİ KÖPRÜSÜ


Bakan Yıldırım, Atatürk barajının ne kadar çok can aldığının bildiklerini ifade ederek feribotla Siverek-Kâhta- Adıyaman ilçe ve iline feribotla gidilirken tehlike arz ettiğini dile getirerek bu tehlikeyi de ortadan kaldıracağız dedi.


Konuşmaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan,  AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Grup Başkanvekili Av.Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Metiner, Murtaza Yetiş, Şanlıurfa Mehmet Kasım Gülpınar ile birlikte Nissibi Köprüsünün temelini atmak için butona bastı.


Törenin ardından Bakan yıldırım helikopterle tören alanından ayrıldı.


 


Nazlı Nomer

Bu haber 4959 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü