Nihat Çiftçi’nin Siverek temasları

Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkanı Çiftçi, Belediye Başkanı Yılmaz ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyerek esnaf ziyaretinde bulundu.

Nihat Çiftçi’nin Siverek temasları
01 Mart 2017 - 13:09

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, DSİ 15 Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Daire Başkanları ile Siverek’e gelerek ilçe Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile birlikte ilçe merkezinde devam eden çalışmaları yerinde incelediler.

Belediye Başkanları ilçede 100 yılık su sorununu çözecek olan Fırat nehrinden getirilip arıtılarak ilçenin içme ve kullanma suyu isale hattı döşeme çalışmalarını devam ettiği Fırat mahallesindeki çalışmaları, Avrupa Birliği ile Belediye iş birliğiyle yapılan atık su kazı ve boru döşeme çalışmasını, Dicle Mahallesinde yapımı devam eden kapalı semt pazarı çalışması, Esmerçayı deresi, Selimpınar Mahallesinde yapılacak Siverek vadisi çalışmalarını yerinde inceleyip çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanları ve beraberindekiler daha sonra ilçe esnafı ve engellileri ziyaret ederek esnaflarla bir süre sohbet ettiler sorunlarını dinlediler.

İncelemelerin ardından Belediye Başkanları ile daire Başkanları Siverek belediyesinde koordinasyon toplantısında ilçede yapılan ve önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek projeleri değerlendirdiler.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ilçenin dört bir yanında alt ve üst yapı çalışmalarını devam ettiğine dikkat çekerek şunları kaydetti” Fırat havzasından getirilecek içme ve kullanma suyu isale hattı çalışması olmak üzere, alt ve üst yapı çalışmasıyla ilgili 2917 yılı içinde yapılması gereken, ya da sonraki yıllarda yapılması gereken projelerimizi görüştük. Büyükşehir Belediye Başkanım olmak üzere, yakın çalışma arkadaşlarıma ve çalışmalarda sabır gösteren Siverek halkına teşekkür ediyorum. Bizler Büyükşehir ilçe belediyesi ayrımı yapmaksızın, her şeyin daha güzel bir Şanlıurfa daha güzel bir Siverek için olduğu bilincindeyiz, bir kez daha belediye başkanımıza teşekkür ediyor hoş geldin diyorum”

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Siverek ilçesinin büyük bir kent olduğunun altını çizerek şöyle dedi” DSİ, ŞUSKİ bölge müdürlerimiz, meclis üyelerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla Siverek’teyiz. Siverek için hayat olan yıllardır Siverek’in beklediği içme suyu sorunundan kurtarmak istiyoruz. Bu projenin çalışmasını bir buçuk yıldır ilçe Belediye Başkanımızla Ankara’da yürüttük, Allaha şükür arıtma tesisinin temeli atıldı, yine arıtma tesisinden, şehir içme suyu isale hattının boruları döşenmeye başlandı, yine şehir merkezinde mahallelerde şebeke döşeme çalışmalarına başlayacağız, artık su sorunun kalmayacak bir planlama çerçevesinde halkımıza arıtılmış suyu vereceğiz. Güzel ve verimli bir alan çalışması oldu. İlçe Belediyesi ile birlikte değerlendirdik. Kapalı semt pazarı projesini başlattık, inşallah Büyükşehir Kültür parkının da önümüzdeki aylarda temelini atacağız. Siverek önemli bir ilçemiz Büyük bir ilçemiz 250 Bin nüfusu barındırıyor Şehir merkezi 140 bin nüfusu barındırıyor, birçok ilden büyük bir ilçemiz, kadrolarımızla iş birliği yapıp Siverek’in sorunlarını bir bir çözeceğiz” dedi.

Haber Merkezi


Bu haber 2469 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi